Πολιτική

Καλλισθένη Πάκα: “Ήλθε η ώρα γιά την πρώτη γυναίκα βουλευτή ΝΔ στην ΠΕ Κιλκίς”

Στην τυπική ανακοίνωση της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ γιά τις βουλευτικές εκλογές προέβη, με μία ουσιαστικού περιεχομένου ομιλία της, σε μία πρωτόγνωρη συγκέντρωση γυναικών του Κιλκίς, πόλης και νομού, την Δευτέρα 27.3.23, στο ξενοδοχείο «Χάμπιτατ» του Κιλκίς η υποψήφια βουλεύτρια Καλλισθένη Πάκα – Κυμπαρίδη.

Ένα εικοσιτετράωρο πριν την επίσημη ανακοίνωση της διενέργειας των εκλογών την Κυριακή 21.5.23 από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κ. Πάκα υπογράμμισε την αναγκαιότητα της εκλογής αυτοδύναμης κυβέρνησης της ΝΔ, ώστε να συνεχισθούν το έργο της ανασυγκρότησης, η ανάπτυξη και η πρόοδος του τόπου, που συντελέσθηκαν και συντελούνται κατά την τελευταία τετραετία από το σημερινό κυβερνών κόμμα.

Επί πλέον, η κ. Πάκα εστίασε και στην ιστορική επιταγή, να εκλέξει η ΝΔ γιά πρώτη φορά στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς γυναίκα αντιπρόσωπο στην Βουλή των Ελλήνων, και εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι ο λαός θα εμπιστευθεί και πάλι την διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ.

Ειδικότερα, στην ομιλία της η κ. Πάκα ανέφερε και τόνισε τα εξής:

“Σας κάλεσα σήμερα εδώ, γιά να σας ανακοινώσω την πρόταση, την οποία δέχθηκα και, εν τέλει, αποδέχτηκα από την κεντρική ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, να με εντάξει στα ψηφοδέλτιά της ως υποψήφια βουλευτή εν όψει των επικειμένων βουλευτικών εκλογών.

Δεν είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά, που μου γίνεται πρόταση.

Από το 2009 δέχομαι προτάσεις, αλλά λόγω των πολλών οικογενειακών μου υποχρεώσεων (το παιδί μου ήταν μικρό σε ηλικία, οι γονείς μου με πολλά προβλήματα υγείας) ήταν αδύνατο να ανταποκριθώ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας πω ότι ο γιός μου φέτος είναι μαθητής της τρίτης λυκείου και ότι ως μάνα υποψηφίου βιώνω τις αγωνίες τόσο του ιδίου όσο και των λοιπών παιδιών, που συμμετέχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις και τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους στόχους τους.

Φέτος συμπλήρωσα και 26 χρόνια στην δικηγορία. Πέραν των ανωτέρω, πριν κάνω το οποιοδήποτε βήμα στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε κάθε περίπτωση ήθελα να σταθώ στα πόδια μου και καλά επαγγελματικά.

«Θέλω να φανώ χρήσιμη»

Αποφάσισα να πολιτευτώ γιατί θέλω να φανώ χρήσιμη στους συμπατριώτες μου και όχι να φανούν αυτοί χρήσιμοι σε εμένα.

Η φλόγα της ενασχόλησής μου με τα κοινά υπήρχε μέσα μου από τα μαθητικά και φοιτητικά μου χρόνια.

Ακολούθησε η ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο στον πρώτο όσο και στον δεύτερο βαθμό η οποία υπήρξε για μένα ένα τεράστιο σχολείο. Μου δίδαξε πολλά για τις ανάγκες του τόπου μας και των πολιτών του.

Προβλήματα τα οποία γνωρίζω και αντιλαμβάνομαι και λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητος και φυσικά, επειδή ζω και περπατώ καθημερινά στο Κιλκίς και συνομιλώ με τους πολίτες, άντρες, γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά.

«Μία από εσάς»

Είμαι μία εργαζόμενη γυναίκα, μάνα, σύζυγος, νύφη, κόρη μέχρι προ τινος, είμαι μία από εσάς.

Είμαι η κόρη του Σταύρου και της Σούλας, μεγάλωσα σε μία οικογένεια όπου ξεχείλιζαν η αγάπη και ο σεβασμός , η κατανόηση και η αλληλεγγύη σε κάθε μέλος της, σε κάθε γείτονα, σε κάθε συμπολίτη. Αυτές είναι οι αξίες που με ενέπνευσαν οι γονείς μου και είμαι περήφανη και ευγνώμων σε αυτούς.

Με τις ίδιες αξίες και αρχές πορεύομαι όλα αυτά τα χρόνια στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή και θα συνεχίσω να πορεύομαι και στην πολιτική μου ζωή.

«Δεν τάζω πράγματα, που δεν μπορώ»

Είμαι η Καλλισθένη , όπως με ξέρετε τόσα χρόνια και δε θα με δείτε ποτέ να τάζω πράγματα που δεν μπορώ να εκπληρώσω ούτε να χαϊδεύω πλάτες υποκριτικά, προκειμένου να υφαρπάξω συμπάθειες και σταυρούς.

Τον λόγο μου θέλω να τον εκλαμβάνετε ως ένα συμβόλαιο αλήθειας ανάμεσά μας.

Θέλω να γίνω η φωνή σας στην Βουλή και να αγωνιστώ με πάθος και σθένος για τα δίκαια αιτήματά σας όπως τόσα χρόνια αγωνίζομαι ως δικηγόρος.

Η Nέα Δημοκρατία όλα αυτά τα χρόνια έχει συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτιά της άξιες και ικανές γυναίκες ως υποψήφιες στο νομό Κιλκίς.

«Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη»

Δεν κατέστη δυνατό όμως μέχρι και σήμερα, ακόμη και όταν η ΝΔ κέρδιζε δύο έδρες να εκλέξει μία γυναίκα ως εκπρόσωπό της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Προφανώς δεν είχε «ωριμάσει» η ιδέα αυτή στην σκέψη όλων. Όμως τα χρόνια πέρασαν, άλλαξαν τα πράγματα και όλες οι εξαίρετες αυτές γυναικείες υποψηφιότητες, συνέβαλαν η καθεμία με το δικό της τρόπο και ήρθε σήμερα το πλήρωμα του χρόνου να εκλεγεί στο Κιλκίς η πρώτη γυναίκα βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι μία μεγάλη γυναίκα πολιτικός έλεγε.

« Αν θέλεις κάτι να λέγεται, ψηφίζεις άντρα. Αν θέλεις κάτι να γίνεται ψηφίζεις γυναίκα .»

«Η ΝΔ κρατεί όρθιο το καράβι στις φουρτούνες»

Ζητώ να στηρίξετε τη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι το κόμμα που σε κάθε δύσκολη συγκυρία για την Πατρίδα έχει την δύναμη, την γνώση και την βούληση να κρατάει όρθιο το καράβι στις διαδοχικές φουρτούνες, σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Είναι η παράταξη που στάθηκε και στέκεται εν τοις πράγμασι, δίπλα στις γυναίκες, είναι η παράταξη που τιμά την γυναίκα.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν το κόμμα που ανέδειξε για πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρο της Βουλής την Αννα Μπενάκη – Ψαρούδα και ο πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε και κατόπιν εξελέγη για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Μάλιστα στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε στους Πρωταγωνιστές δήλωσε ότι στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπάρχουν περισσότερες γυναίκες.

Σημασία έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζονται»

Όμως πέρα των άξιων γυναικών που κατέχουν θέση ευθύνης στη, μεγάλη δημοκρατική παράταξη, αυτό που έχει πολύ μεγάλη και ξεχωριστή σημασία είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται.

Αναφέρομαι στο Κέντρο Καινοτομίας για τις γυναίκες, στην ποσόστωση 25% στην συμμετοχή των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια εισηγμένων εταιρειών, στην θωράκιση των γυναικών από διακρίσεις στον χώρο εργασίας, στην επέκταση των αδειών μητρότητας και πατρότητας, στα κίνητρα για χώρους φύλαξης παιδιών σε επιχειρήσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση αποκατέστησε επίσης και πολύ μεγάλες αδικίες στις οποίες είχε προβεί, λίγο πριν φύγει από την εξουσία η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία έφτασε στο σημείο να μειώσει τις ποινές για εγκλήματα που αφορούν βιασμούς ανηλίκων, κακοποίηση γυναικών ή κακοποίηση ανηλίκων και πάρα πολλά άλλα αδικήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Η σημερινή Κυβέρνηση έφτιαξε έναν νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος ανταποκρίνεται στην πάρα πολύ σκληρή εποχή που ζούμε.

Ειδικές γραμμές επικοινωνίας για κακοποιημένες γυναίκες, συγκεκριμένα τμήματα στην Αστυνομία που ανοίγουν το ένα μετά το άλλο για όλα τα περιστατικά. Εννοείται ότι υπολείπονται πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν.

«Όλοι ισότιμα και ισάξια μέλη»

Ούτε οι νέοι, ούτε οι γυναίκες, ούτε κανείς από εμάς δεν αποτελεί ειδική κατηγορία. Είμαστε ισότιμα και ισάξια μέλη μιας κοινωνίας που θέλει να πάει μπροστά, να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δίπλα σε κάθε Κιλκισιώτη σε κάθε Κιλκισιώτισσα, διατηρώντας ένα βουλευτικό γραφείο με σύγχρονο τρόπο λειτουργίας, αμέσως και ευκόλως προσβάσιμο, με ανοικτές τις πόρτες του ανά πάσα στιγμή σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου.

«Μακριά από παλαιοκομματικές αντιλήψεις»

Οι θέσεις μου απέχουν από παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Οι δικές μου ταυτίζονται με το νέο προφίλ του σύγχρονου πολιτικού, όπως επιτάσσουν οι ανάγκες και πρακτικές της εποχής.

Η ανάπτυξη, οι νέες θέσεις εργασίας δεν θα έρθουν με ευχές και υποσχέσεις.

Θα αγωνιστώ τα παιδιά μας να μη φεύγουν στον εξωτερικό, να έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δώστε μου δύναμη – Να ακουστεί δι εμού η φωνή σας

Με συγκινείτε πραγματικά και μου δίνετε δύναμη να προχωρήσω».

Αμέριστη υποστήριξη

Μετά το πέρας της ομιλίας, η εκδήλωση συνεχίσθηκε με τοποθετήσεις αρκετών γυναικών, οι οποίες εξήραν την ενεργό παρουσία και ανάμιξη της κ. Πάκα-Κυμπαρίδη στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, υπογραμμίζοντας τις παρεμβάσεις της σε όλα τα θέματά του με την ιδιότητα του στελέχους της τοπικής διοίκησης και εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξή τους στην ίδια και στον αγώνα του κόμματος για νίκη στις προσεχείς εκλογές, με αυτοδυναμία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]