Πολιτική

«Οι λύσεις θα δοθούν μέσα στην Ευρώπη» τονίζει ο Σάββας Τσολάκης

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 15.1.15 σε κεντρικό κατάστημα του Κιλκίς συνάντηση του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ Σάββα Τσολάκη με φίλους και ψηφοφόρους από το νομό Κιλκίς.
Ο υποψήφιος βουλευτής με μια μεστή ομιλία έδωσε το πολιτικό «στίγμα» του, ενημέρωσε τους συμπολίτες μας γιά το λόγο, γιά τον οποίο εθεσε υποψηφιότητα, υπενθύμισε τις αξίες της παράταξης και σκιαγράφησε τα επόμενα βήματα, τα οποία πρέπει να κάνουν η παράταξη και η χώρα.

«Θέλω από την αρχή να ξεκαθαρίσω ότι ξέρω καλά σε ποιους μιλάω, γνωρίζω πολύ καλά ποιοι είστε σήμερα εδώ», τόνισε χαρακτηριστικώς ο κ. Τσολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις τωρινές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και διαχώρισε την θέση του από τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία λέγοντας: «Ο δρόμος, που ανοίγεται μπροστά μας δεν είναι χωρίς δυσκολίες, όσο και αν οι θιασώτες του λαϊκισμού θέλουν να τις αποσιωπούν και να τις υποβαθμίζουν. Εμείς δεν θέλουμε να παραπλανήσουμε το λαό λέγοντας μισές αλήθειες. Άλλωστε, όλοι μας θα κριθούμε σύντομα για όσα είπαμε και για όσα δεν είπαμε.

Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει μια Ευρωπαϊκή Ένωση που τελεί υπό συντηρητική ηγεμονία. Μία Ευρώπη στην οποία κυριαρχούν ιδεολογικά οι νεοφιλελεύθερες επιταγές της λιτότητας.
Συνέχισε δε λέγοντας: «Η δική μας αυτοπεποίθηση πηγάζει από ένα απλό γεγονός.

Είμαστε αυτοί, που δεν τεμαχίσαμε την ιστορία της Παράταξης σε περιόδους ανάλογα με την προσωπική διαδρομή μας.
TSOLAKIS_3
Είμαστε αυτοί που δεν βάλαμε τα πρόσωπα πάνω από τις ιδέες, τις αξίες και της αρχές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Εμείς ξέρουμε γιατί είμαστε εδώ.
Διότι ο παραταξιακός πατριωτισμός, όπως τον αισθάνονται, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, δεν χωρεί διακρίσεις ανάμεσα σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα, οι παραχαράκτες της πολιτικής του ιστορίας και παρουσίας είναι ανεύθυνοι και διασπαστές.»

Τέλος τόνισε ότι: «Οι λύσεις όμως δεν θα προέλθουν ούτε από την εθνική περιχαράκωση ούτε από τη ρήξη με την Ευρώπη. Οι λύσεις είναι εντός της Ευρώπης στο πλαίσιο μιας προοδευτικής συμμαχίας. Η εθνική απομόνωση σε ένα τόσο ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον, όπως το σημερινό, μόνο κινδύνους εγκυμονεί για το λαό μας.»
Η ομιλία έδωσε τροφή για μια ζωηρή συζήτηση μεταξύ των παρευρεθέντων, με τον υποψήφιο βουλευτή να διαλέγεται με πολύ κόσμο σε προσωπικό επίπεδο.

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα