Κοινωνία

Ο νέος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου στο Φανάρι

Την Πέμπτη 21 μηνός Οκτωβρίου 2021 το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθησαν οι νεοεκλεγέντες σεβασμιώτατοι μητροπολίτης, Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κκ. Πλάτων, Καστορίας κκ. Καλλίνικος και δια να λάβουν τας ευχάς και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Ο Παναγιώτατος εδέχθη τους σεβασμιωτάτους μητροπολίτες εις το Πατριαρχικόν γραφείον προσφωνήσας αυτούς με εγκαρδιότητα, εκφράσας την χαράν της Μητρός Εκκλησίας δια την εκλογήν τους.

Τον Παναγιώτατο αντιφώνησε εκ μέρους των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαγκαδά,Λητής και Ρεντίνης κκ. Πλατων τονίσας, μεταξύ άλλων, την τιμή, την αγάπη και την αφοσίωσή τους προς τον Σεπτόν Οικουμενικόν Θρόνον.

Επικαλεσθείς τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα και παρεκάθισαν στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι σήμερα γιορτάστηκαν τα 30 χρόνια της διακονίας του, με Πατριαρχική και Συνοδική Λειτουργία παρουσία του νέου μητροπολίτη μας Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Στις 22 Οκτωβρίου 1991, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε τον αρχαιότερο τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνα Βαρθολομαίο στην κορυφή του Οικουμενικού Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρά τις τιμές και τις αναγνωρίσεις που απολαμβάνει αυτά τα 30 χρόνια, δεν έπαψε να είναι ένας ταπεινός Ποιμενάρχης.
«Δεν έχει απήχησιν, δεν πείθει, μία ιερωσύνη, η οποία επιθυμεί περισσότερον να φαίνεται παρά να είναι, να επιδεικνύεται παρά να θυσιάζεται.» Αυτά τα πιστεύω του είναι οδηγός για όλους μας.

Περισσότερα

Πανηγυρικός Λόγος για την 112η επέτειο της Ιστορικής Μάχης του Κιλκίς από τον Κωνσταντίνο Κατσιάνο Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς

Είναι χρέος του ανθρώπου που θέλει να ζήσει έντιμα συνειδητά, υπεύθυνα, να στοχάζεται πάνω στην ιστορία του Έθνους του και […]

Μητροπολίτης Γουμένισσας κκ.Δημήτριος: Πόσο βάσιμο είναι ένας αναγνωρισμένος από τον Μωάμεθ χώρος χριστιανικής ιδιοκτησίας και λατρείας 1500 χρόνων, να απαιτείται σήμερα να δώσει “τίτλους ιδιοκτησίας”;

Επιστολή στον πρέσβη της Αιγύπτου απέστειλε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου κκ. Δημήτριος στην οποία αναφέρει τα εξής: “Προς […]

Δείτε ακόμα