Κοινωνία

Ο κόσμος των ΑμεΑ νομού Κιλκίς «φτωχότερος» χωρίς τον επί μακρόν γραμματέα του σωματείου Β. Πολατίδη

Γιά την απώλεια του γενικού γραμματέα του Βασίλη Πολατίδη, το σωματείο ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) νομού Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Τρίτη 18.7.23 συνοδεύσαμε στην τελευταία κατοικία του, στην Ευκαρπία, τον φίλο και συνεργάτη μας Βασίλη Πολατίδη.

Στο σωματείο μας ο εκλιπών υπήρξε δραστήριο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, στέλεχος και συνεργάτης επί τριάντα χρόνια.

Ήταν από τους στυλοβάτες του σωματείου μας στον νομό Κιλκίς γιά τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Με την μετακόμισή του οικογενειακώς από την Θεσσαλονίκη στην Ευκαρπία Κιλκίς, σε ηλικία 45 ετών, ξεκίνησε την οργάνωσή του στον τότε σύλλογο αναπήρων πολιτών, με γραφείο στην στοά πίσω από το δημαρχείο, σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης των αναπήρων και με ελλιπή οργάνωση του αναπηρικού κινήματος στην χώρα μας.

Είχε κοντά του ανθρώπους, που βίωναν την αναπηρία τους και προσπαθούσαν γιά κάτι καλύτερο γιά όλα τα άτομα με αναπηρία.

Δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη συνάντησή μας το 1997, στο γραφείο του συλλόγου, όπου ήταν η αρχή μιάς σημαντικής συνεργασίας και φιλίας. Αυτός 50άρης και εγώ σε στάδιο αποκατάστασης στα 35 μου, χωρίς να γνωρίζω τα σχετικά με τον χώρο της αναπηρίας.

Έγινε ανασύσταξη του συλλόγου με νέο καταστατικό, με νέο γραφείο που μας παραχώρησε ο δήμος στο παλιό δημαρχείο και νέο διοικητικό συμβούλιο.

Ηταν πάντα παρών στο γραφείο του σωματείου, πάνω σε καθημερινή βάση, βοηθώντας όλα τα μέλη μας.

Η συνεργασία μας ήταν άψογη όλα τα χρονια, με πολλές δραστηριότητες και διακρίσεις. Κάναμε μεγάλο αγώνα για τα ΑμεΑ, ώστε να είναι σήμερα ισότιμα μέλη της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις.

Πιστεύω, ότι «εβαλε ένα λιθαρακι» γι’ αυτό. Η παρουσία του θα είναι παντοτινή στο σωματείο και στις καρδιές μας. Άσκησε τα καθήκοντά του με συνέπεια και αφοσίωση.

΄Ηταν αξιος οικογενειάρχης,καλοσυνάτος , πρόθυμος να βοηθήσει τον συνάνθρωπο και, πάνω από όλα, εργατικός, έξυπνος και ενεργητικός στα καθήκοντά του. Πάντα χαμογελαστός, «πάλεψε» μέχρι τέλους για τη ζωή.

Η μνήμη του θα μείνει στην καρδιά μας. Θα τον θυμόμαστε για πάντα για τις υπηρεσίες του στα άτομα με αναπηρία και γενικώς στις ευπαθείς ομάδες.

Αιωνία να ειναι η μνήμη του και η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη.

Στους δικους σου ανθρώπους ,στην αγαπημένη σου Βαρβαρα που στάθηκε πάντα δίπλα σου, στα παιδιά σου Χαράλαμπο,Βασίλη και Σοφία ο δικαιοκριτής Κύριος να στέλνει από ψηλά την παρηγορία.

Θα σε θυμάμαι για πάντα αγαπητέ φίλε Βασίλη.
Καλό Παράδεισο».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του σωματείου ΑμεΑ νομού Κιλκίς Νίκος Αβραμίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]