Πολιτική

Ν.Σαχπεκίδης: Είμαι περήφανος, που είμαι η έκπληξη

Επέστρεψα μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης της χώρας μας το 2014, αφήνοντας πίσω μια λαμπρή καριέρα στις ΗΠΑ.

Υπηρετώντας πιστά το λειτούργημά μου και τον ιπποκράτειο όρκο, στέκομαι δίπλα στον απλό πολίτη, τον συνάνθρωπο, τον ασθενή χωρίς να κάνω καμία διάκριση και χωρίς να προσβλέπω σε κανένα προσωπικό όφελος.

Η αγάπη μου για την πατρίδα, τον τόπο μου, τους ανθρώπους της περιφέρειας, και το όραμά μου για μια σύγχρονη δίκαιη χώρα όπου όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα και πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, παιδείας, πολιτισμού, με ώθησαν να θέσω υποψηφιότητα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Χωρίς υστεροβουλίες, διαπλοκές και δεύτερες σκέψεις.

Και ευχαριστώ τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική επιλογή να είμαι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2023.

Εκλογές που μας φέρνουν άλλη μια φορά με πιο επιτακτικό τρόπο ίσως από κάθε άλλη φορά, μπροστά στις ευθύνες μας:

Την ευθύνη του υποψηφίου που στέκεται έντιμα, ανοιχτά, και με ειλικρίνεια απέναντι στους συμπολίτες του διεκδικώντας όχι μια βουλευτική «καρέκλα» ή έδρα, αλλά να έχει μια φωνή τολμηρή που όχι μόνο θα μεταφέρει τα προβλήματα της περιφέρειας και την αγωνία συχνά ξεχασμένων παραμεθόριων περιοχών, αλλά να καταφέρει να φέρει στον τόπο του ανάπτυξη και να κάνει τα όνειρα και τις ελπίδες του και τις ελπίδες μας , έργα.

Αυτός ο αγώνας είναι δύσκολος και συχνά κρύβει παγίδες τέτοιες που μπορεί να σε λυγίσουν, ή να σε αποπροσανατολίσουν και να σε κάνουν να ξεχάσεις το όραμα με το οποίο ξεκίνησες.

Δεν θα επιτρέψω όμως στον εαυτό μου να συμβεί αυτό. Αυτοί που από το περασμένο καλοκαίρι διέδιδαν μέχρι και την τελευταία στιγμή   πριν από την ανακοίνωση της ΝΔ ότι δεν θα είμαι υποψήφιος, αυτοί οι ίδιοι που προσπαθούν να σβήσουν από παντού την υποψηφιότητά μου τώρα με χτυπούν κάτω από τη ζώνη. Δεν θα τους κάνω την χάρη να λυγίσω, δεν μου το επιτρέπει ο τρόπος που μεγάλωσα και έμαθα να αγωνίζομαι . Ο κόσμος του Κιλκίς έχει και μνήμη και κρίση για όλους τους υποψηφίους παλιούς και νέους. Και το σημαντικότερο είναι ότι ο κόσμος βλέπει τι γίνεται, πως διεξάγω τον αγώνα μου και πως τον διεξάγουν οι άλλοι . Ως άνθρωπος , ως επιστήμονας, ως μέλος, ως υποψήφιος βουλευτής που υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ δεν θα τους ακολουθήσω στον κατήφορό τους….(Θα σταματήσω προς το παρόν εδώ).

Εάν στη μηχανή αναζήτησης της ηλεκτρονικής και ιστορικής εφημερίδας Μαχητής (maxitis.gr) βάλει κανείς το επώνυμό μου εντοπίζεται ένα άρθρο του 2019 με τίτλο «Έκπληξη: Νίκος Σαχπεκίδης στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας Κιλκίς»

Πρόσφατα δημοτικοί υπάλληλοι κατέβασαν αφίσα μου δίπλα από το πολιτικό μου γραφείο καθώς όπως μου ανέφεραν «σύμφωνα με την παρ. 1 του αρ. 18 του Π.Δ. 15/2022» η ανάρτηση ή επικόλληση αφισών υποψηφίων σε εξωτερικούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους. Την ιδία αφίσα που ήταν αναρτημένη στο ίδιο σημείο από το 2019 επί τέσσερα χρόνια.

Τελικά σε μένα εξαντλείται το γράμμα του νόμου. Κι ας είμαι…αόρατος για κάποιους τοπικούς παράγοντες. Και ας κλείνουν τα μάτια για όλους τους άλλους.

Συνεχίζω όπως φαίνεται και όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Μαχητής» από το 2019 να αποτελώ «έκπληξη» για τα τοπικά δεδομένα.¨

https://maxitis.gr/ekplixi-nikos-saxpekidis-sto-chifodeltio-tis-neas-dimokratias-kilkis/

Είμαι περήφανος, λοιπόν, που και στις ερχόμενες εκλογές της 21ης Μαίου αποτελώ έκπληξη.

Και ευχαριστώ ακόμη μια φορά τη ΝΔ και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που έδωσαν την ευκαιρία σε έναν χωρίς εξαρτήσεις υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς κανέναν μηχανισμό υποστήριξης, χωρίς πηγές οικονομικής στήριξης, χωρίς σύστημα προβολής και δημοσιότητας, να δώσει τη δική του μάχη για το ελληνικό κοινοβούλιο με διαφανή, έντιμο και χωρίς υστεροβουλίες τρόπο.

Κι εύχομαι να είμαι μια ευχάριστη έκπληξη για τους ψηφοφόρους που αντιμετωπίζουν την εκλογική διαδικασία με τη σοβαρότητα που της αρμόζει.

Για όλους όσοι ψηφίζουν για το καλό και την προκοπή του τόπου τους, αφήνοντας πίσω μικροσυμφέροντα, ανταποδοτικά οφέλη, προσδοκίες βολέματος. Νέους στην σκέψη και στην ψυχή…

Ελπίζω να είμαι μια ευχάριστη έκπληξη γι αυτούς που νοιάζονται για το μέλλον του τόπου, για το μέλλον των παιδιών τους, των παιδιών όλων μας. Για την Πατρίδα μας, την Ελλάδα, για τον τόπο μας. Το Κιλκίς.

*Ιατρού καρδιοχειρουργού, υποψήφιου βουλευτή νομού Κιλκίς της ΝΔ

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]