Αθλητισμός

Οι παίκτες … “έσπασαν” τις στεφάνες, οι διαιτητές … τα νεύρα των παικτών της ΚΟΥΠΑ!

Άδοξη ήττα στο Ν. Κορδελιό Θεσσαλονίκης από τον τοπικό Όλυμπο υπέστη η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς, με 61-52, χάνοντας την ευκαιρία να “καπαρώσει” οριστικώς την δεύτερη θέση της κατάταξης του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος ε΄ ομίλου γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Στην αρνητική γιά την ομάδα του Κιλκίς κατάληξη του αγώνα συνετέλεσε η απροκάλυπτα “εχθρική” γι’ αυτήν διαιτησία των Πράττου και Γιατρόπουλου του συνδέσμου Θεσσαλίας, “σπάζοντας” τα νεύρα των παικτών της με σωρεία “φαλτσοσφυριγμάτων” και προκλητικών παραλείψεων. Αποκορύφωμα οι τέσσερες εξώφθαλμες περιπτώσεις μη παραχώρησης φάουλ σε σουτ τριών πόντων από αυτούς και οι τουλάχιστον οκτώ σε προσπάθειες του Μανούσου κάτω από το καλάθι των γηπεδούχων, ενώ οι προαναφερθέντες διαιτητές σφύριζαν φάουλ στους Κιλκισιώτες ακόμη και σε… “υπόνοια” επαφής!

Η προκλητικώς άνιση αυτή μεταχείριση από την διαιτησία επέδρασε αρνητικά στην αγωνιστική λειτουργία των παικτών της ΚΟΥΠΑ, αφού τους… “έσπασε” τα νεύρα, με επακόλουθο αυτοί, με την σειρά τους, να “σπάσουν”… τις στεφάνες, χάνοντας πολλές τελικές προσπάθειες, ιδίως σε σουτ τριών πόντων!

Ενδεικτικό της προκλητικότητας των διαιτητών και το ότι προκάλεσε την αγανάκτηση πολύπειρων και συνήθως χαμηλών τόνων παικτών, που έχουν “φάει με το κουτάλι” τα “παρκέ” και τις εθνικές κατηγορίες, όπως οι Ημερίδης, Γ.Θεοδωράκος και Μανούσος, οι οποίοι προέβησαν σε ασυνήθιστες γι’ αυτούς, ακόμη και κατά… την εφηβική ηλικία τους, οργισμένες διαμαρτυρίες.

Η περίπτωση απέδειξε, ότι δεν είναι πάντοτε εφικτή η διατήρηση των σημαντικών παραγόντων της ψυχραιμίας και της αυτοσυγκέντρωσης, όταν κάποιες συμπεριφορές “αρχόντων των αγώνων” υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, δημιουργώντας, αντί να επιλύουν προβλήματα.

Το μόνο “παρήγορο” γιά την ΚΟΥΠΑ είναι, ότι μιάν αγωνιστική ημέρα πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος (την τελευταία αγωνιστική ημέρα έχει την προγραμματισμένη ανάπαυλά της) έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στις προνομιούχες θέσεις εν αναμονή των αγώνων της τελικής φάσης γιά τίτλο και άνοδο, έχοντας ήδη επιτυχει τον κύριο αντικειμενικό σκοπό της λήγουσας περιόδου, που ήταν η εδραίωση στον χώρο των εθνικών κατηγοριών, και δη στην γ΄ εθνική στην οποία είναι “νεοφώτιστη.

Τα δεκάλεπτα:
15-10, 7-9 (ημιχρόνιο 22-19) 15-9, 24-24 (τελικό 61-52)

Η σύνθεση:
Σ. Παπαδόπουλος 14, Β. Θεογιάννης 9, Ημερίδης 3, Γ. Θεοδωράκος 14 (1 τρ.), Μανούσος 10, Ακριτίδης 2, Φιλιππίδης, Μιροσάβιτς.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 2.4.23, προγραμματισμένη ανάπαυλα της ΚΟΥΠΑ Κιλκίς στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος.

Τα πλήρη αποτελέσματα

ΑΟ Αρετσού-Εθνικός Κοζάνης 72-77

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας-ΜΕΝΤ 58-78

ΑΣ Καστοριάς-Πιερικός Αρχέλαος 65-61

ΓΑΣ Μελίκης-Ιωνικός Ιωνίας 77-73 (66-66 κ.α.)

Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού-ΚούΠα Κιλκίς 61-52

Δεν αγωνίσθηκε ο Αθλος Αλεξάνδρειας

Η βαθμολογία (21 αγωνιστική)
1) ΑΟ Αρετσού 36 (17-2)
2) ΚουύΠα Κιλκίς 33 (13-7)
3) Όλυμπος Ελευθερίου Κορδελιού 32 (13-6)
4) Ιωνικός Ιωνίας 31 (12-7)
5) ΜΕΝΤ 30 (11-8)
6) ΑΣ Καστοριάς 30 (11-8)
7) Πιερικός Αρχέλαος 26 (7-12)
8) ΓΑΣ Μελίκης 26 (7-12)
9) Άθλος Αλεξάνδρειας 24 (5-14)
10) Εθνικός Κοζάνης 24 (5-14)
11) ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 23 (4-15)

(*) Η ΚούΠα Κιλκίς έχει ένα παιχνίδι περισσότερο.

Η επόμενη αγωνιστική

Αθλος Αλεξάνδρειας-ΑΟ Αρετσού
Ιωνικός Ιωνίας-Ολυμπος Ελευθερίου Κορδελιού
Πιερικός Αρχέλαος-ΓΑΣ Μελίκης
ΜΕΝΤ-ΑΣ Καστοριάς
Εθνικός Κοζάνης-ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας
Δεν αγωνίζεται η ΚΟΥΠΑ Κιλκίς

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]