Γενικά

Νέα σεισμίκη δόνηση 3,7 βαθμών σήμερα το πρωί από το ίδιο επίκεντρο

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 11.11.16, στις 06:40, σε περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας

Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 11χλμ. βορειοδυτικά του Κιλκίς

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός σεισμός ακολουθεί τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε χθες στις 14:12 το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Νοεμβρίου.

Το επίκεντρο του χθεσινού σεισμού εντοπιζόταν 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιλκίς, σε απόσταση 41 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Το εστιακό βάθος της δόνησης οριζόταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα.
ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
Περίπου 10 ασθενείς σεισμικές δονήσεις ακολούθησαν μετά τον σεισμό μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Πέμπτη στο Κιλκίς.

«Η σεισμική ακολουθία φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, αλλά εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο η σεισμολόγος Ελένη Καραγιάννη από το Εργαστήριο του Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με την κ. Καραγιάννη, τον σεισμό της Πέμπτης ακολούθησαν περίπου 10 ασθενέστεροι μετασεισμοί, με τον τελευταίο -μεγέθους 1,8 Ρίχτερ- να σημειώνεται στις 9.00 το πρωί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα