Γενικά

Νέα διαμαρτυρία της ΠΕΟΔΗΝ για προβλήματα στο ΓΝ Κιλκίς για ελλιπή συντήρηση

Εξ αιτίας ελλιπούς συντηρήσεως κάποιων από τις παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις, προσωπικό και νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς αντιμετωπίζουν κίνδυνο ατυχήματος από πτώση σοβάδων.

Αυτό αναφέρει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), επικαλούμενη πρόσφατο περιστατικό.

Στην σχετική ανακοίνωση-διαμαρτυρία αναφέρονται τα εξής:

“Εργαζόμαστε στα νοσοκομεία με 650 ευρώ το μήνα και κάθε ημέρα που περνάει η δουλειά μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη από το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία. Εγκαταλελειμμένα τα δημόσια νοσοκομεία.

Το νοσοκομείο Κιλκίς κατασκευής 1937-1939 έχει να μπει «μυστρί» αρκετά χρόνια. Πέφτουν οι σοφάδες από τις οροφές των κλινικών στα κεφάλια ασθενών και προσωπικού.

Την Παρασκευή 5.10.18 ασκούμενη βοηθός ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Η τραυματίας υπεβλήθη σε κλινική εξέταση και ακτινολογικό έλεγχο.

Το περιστατικό συνέβη σε είσοδο της α΄ πτέρυγας (κατασκευής 1937) όπου κατέρρευσε ο σοβάς της οροφής. Από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Πέρυσι στην ίδια πτέρυγα έπεσε μεγάλο κομμάτι σοβά σε θάλαμο κλινικής. Επίσης στην ίδια πτέρυγα στεγάζονται κοιτώνες ιατρών όπου υπάρχει εκτεταμένη αποκόλληση και πτώση σοβάδων.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Έφιππη Νέα Δημοκρατία

Μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2023 είχα γράψει για τον μεγάλο κίνδυνο του Μητσοτάκη να μετατραπεί από μία σχετικά ικανοποιητική […]