Πολιτική

«45άρια»: Ποινικές διώξεις με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση της κατ’ ευθείαν αναθέσεως έργων κόστους μέχρι 45000 ευρώ από την πρώην νομαρχιακή αρχή Κιλκίς, των γνωστών με την επωνυμία «45άρια».
Σύμφωνα με δημιοσιογραφικές πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας και τα συλλεγέντα στοιχεία «ασκήθηκαν» ποινικές διώξεις με τις κατηγορίες της απιστίας από κοινού, της ψευδούς βεβαιώσεως και της ηθικής αυτουργίας, σε βαθμό κακουργήματος στις ανωτέρω πράξεις.
Αυτές στρέφονται εναντίον πλειάδος διοικητικών υπαλλήλων και αιρετών στελεχών της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοικήσεως Κιλκίς, τα οποία συμμετείχαν στις διάφορες επιτροπές για τα συγκεκριμένα έργα, καθώς και εναντίον του πρώην νομάρχη και νυν εν αργία δημάρχου Κιλκίς Ευαγγέλου Μπαλάσκα, στον οποίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία.
Σημειώνεται ότι η άσκηση κακουργηματικής δίωξης μετά την επικύρωσή της από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, συνεπάγεται θέση σε αργία όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση αιρετών προσώπων.
Το χαρακτηριστικό σημείο στην περίπτωση του κ. Μπαλάσκα είναι ότι νέα εις βάρος του κακουργηματική δίωξη ασκείται πριν ολοκληρωθεί η κατ’ έφεσιν δίκη του για την υπόθεση των δελτιαρίων μετακίνησης («πάσο») ΑΜΕΑ, η οποία, ως γνωστόν, ύστερα από δύο διακοπές, πρόκειται να συνεχισθεί στο πενταμελές εφετείο Θεσσαλονίκης την προσεχή Παρασκευή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα