Πολιτική

«Μόνο το ΚΚΕ παλεύει γιά τα δικαιώματα του λαού»

Συνεχίζονται οι περιοδείες των υποψηφίων του ΚΚΕ στο Κιλκίς, μαζί με στελέχη και μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, μαζί με φίλους και οπαδούς.

Ο Γιάννης Φαχουρίδης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου, περιόδευσε τη Δευτέρα 7.9.15 με την Ειρήνη Χατζή σε Εύρωπο, Καμποχώρι, Βαλτοτόπι, Τούμπα, Ρύζια και Μεσιά και την Τρίτη 8.9.15 περιόδευσε στο νοσοκομείο, την πυροσβεστική και το δασαρχείο Γουμένισσας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:

«….Οι δύο υποψήφιοι κάλεσαν το λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους να σκεφτούν όχι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε σκληρά, όπως λέγεται, όλο αυτό το επτάμηνο, αλλά για ποιανού τα συμφέροντα διαπραγματεύτηκε. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι διαπραγματεύτηκε με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ για τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και την ενίσχυση τη ανταγωνιστικότητάς του, άρα αναγκαστικά διαπραγματεύτηκε ενάντια στα συμφέρον του λαού.

Αυτό αποδεικνύεται από μια σειρά γεγονότα, όπως:

  • Τα προνόμια που έδινε στο μεγάλο κεφάλαιο με το «Πρόγραμμα τα Θεσσαλονίκης» και τα ψίχουλα που έταζε για το λαό.
  • Τις δεσμεύσεις απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους, όπως αυτές διατυπώθηκαν στα διάφορα εγχώρια και διεθνή φόρα.
  • Τις διαβεβαιώσεις ότι «το κράτος έχει συνέχεια», ότι «η ΕΕ είναι το κοινό μας σπίτι» άρα αποδεχόμαστε και τους κανόνες της, ότι «το 70% των προηγούμενων μνημονίων είναι καλό» και θα το εφαρμόσουμε κ.ά.

Επί πλέον, υπενθύμισαν τη συμφωνία της 20ης του Φλεβάρη όπου επέκτεινε το τότε μνημόνιο, τις 47+8 σελίδες της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ που αφορούσε σε ό,τι ζητούσε το κεφάλαιο, καθώς και το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος που έγινε «ΝΑΙ» σε νέο μνημόνιο. Όλα αυτά τα είχαν ακολουθήσει και δεχτεί και τα στελέχη της ΛΑΕΝ, του ΣΥΡΙΖΑ νο.2, και ο πρόεδρός της κ.Λαφαζάνης, οπότε σήμερα δεν μπορούν να κάνουν πως δεν ήξεραν και δε γνώριζαν.

Ο Κώστας Τσαουσίδης, με τον Κυριάκο Τατίδη επισκέφτηκαν την Δευτέρα 7 και την Τρίτη 8.9.15 τα χωριά Τερπυλλο, Κοκκινιά, Παρόχθιο, Ποντοκερασιά, Μελλισουργειό, Μεταξοχώρι, Γερακαριό, Βάθη, Φύσκα, Θεοδωράκια και Χειμαδιό, ενώ ο Γιάννης Φαχουρίδης με τη Σταυρούλα Νικολαΐδου το απόγευμα της Τρίτης 8.9.15 πραγματοποίησαν περιοδεία σε Σάντα, Μάνδρες, Καμπάνη, Πεδινό και Κρηστώνη.

Όλοι οι υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το «Ποτάμι» όχι μόνο ψήφισαν το τρίτο «μνημόνιο», αλλά καλούν το λαό να τους δώσει δύναμη στις εκλογές για να το εφαρμόσουν. Ζητούν, δηλαδή, από το λαό την εξουσιοδότηση για να του χειροτερέψουν τη ζωή.

Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει ούτε το ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τόσα χρόνια με τις πολιτικές τους επιδείνωναν τη ζωή του εργατόκοσμου, ούτε τη στάση που κρατούν τα υπόλοιπα κόμματα απέναντι στα λαϊκά προβλήματα. Όλοι τους ενδιαφέρονται για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, για την καπιταλιστική ανάπτυξη. Κανένας όμως δεν βάζει στο προσκήνιο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια κτλ., το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους ανθρώπους, το δικαίωμα οι άνθρωποι να ζουν με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εποχής. Μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει αυτές τις πλευρές, μόνο το ΚΚΕ παλεύει και θα παλεύει, και μέσα και έξω από τη Βουλή για αυτά τα δικαιώματα. Γι’ αυτό και πρέπει να βγει όσο πιο ισχυρό και δυνατό γίνεται από τις κάλπες της 20ης του Σεπτέμβρη».

 

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]