Πολιτική

Την μνήμη των θυμάτων του «Αττίλα» τίμησε το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς

Αφιερωμένη στην «μαύρη» επέτειο του «Αττίλα» ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 20-7-20.

Τόσο ο πρόεδρός του όσο και ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των συνδυασμών, οι αντιδήμαρχοι και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν, αναφέρθηκαν στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Μεγαλόνησο Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αδελφοποιημένους με αυτόν του Κιλκίς δήμους Λατσιών και Λύσης, με ιδιαίτερη μνεία στον εδαφικώς «χειμαζόμενο» δεύτερο.

Αποκορύφωμα υπήρξε η τήρηση σιγής ενός λεπτού εις μνήμην των θυμάτων του «Αττίλα» γενικώς και των καταγομένων από τους δύο προαναφερθέντες δήμους. Επίσης, το σώμα απέτισε φόρο τιμής στον Κιλκισιώτη κληρωτό και μαχητή της ελληνικής δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) Γιάννη Ιγνατιάδη από την Βάθη, που έως σήμερα συγκαταλέγεται στους αγνοουμένους, έχοντας κηρυχθεί σε αφάνεια. Μάλιστα, ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης όχι απλώς αναφέρθηκε στον ήρωα αλλά και γνωστοποίησε την πρόθεση της διοίκησης να φιλοτεχνηθεί προτομή του και να τοποθετηθεί σε πλατεία της Βάθης, που θα λάβει το όνομά του.

Η αναφορά αυτή του κ. Κυριακίδη απέσπασε τα εύσημα του επικεφαλής του συνδυασμού «Κιλκίς-Μαζί μπορούμε» Αναστασίου (Σούλη) Καζαντζίδη, καθώς στην προκειμένη περίπτωση αποδίδεται, έστω και με καθυστέρηση, η οφειλόμενη τιμή σε συντοπίτη μας, που την αξίζει. Η πρόταση για τήρηση σιγής ενός λεπτού διατυπώθηκε από τον επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρη Τσαντάκη, ο οποίος μάλιστα ζήτησε να αφαιρεθεί αυτό το λεπτό από τον χρόνο ομιλίας του.

Οι επικεφαλής για την «μαύρη» επέτειο
Ειδικότερα, όσον αφορά στις αναφορές των επικεφαλής των συνδυασμών για την 46η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο κ. Τονικίδης του «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» επεσήμανε ότι «αυτό ήταν το πρώτο ισχυρό από μία σειρά πληγμάτων, εξ αιτίας των οποίων ο Ελληνισμός υφίσταται έκτοτε μία συνεχή συρρίκνωση, την στιγμή που εμείς ασχολούμαστε με «παχιά» λόγια και ανούσια πράγματα». Υπογράμμισε δε, ότι «οι πάντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης τόνισε, ότι «οι πολλές εκατοντάδες νεκρών και χιλιάδες αγνοουμένων επιβάλλουν να έχουμε άσβεστη την μνήμη». Με την σειρά του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος δήλωσε, ότι ο συνδυασμός «καταδικάζει την τουρκική εισβολή-κατοχή αλλά και την ανεκτικότητα των «Ισχυρών» απέναντι στην έως σήμερα συνέχισή της».

Τέλος, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κιλκίς» Γιάννης Φαχουρίδης τόνισε, ότι «η ημέρα μνήμης της εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο πρέπει να μας οδηγεί στα σωστά συμπεράσματα γιά τους υπαίτιους της τραγωδίας» αφήνοντας «αιχμές» κατά ΝΑΤΟ-ΗΠΑ ως υποκινητών της Τουρκίας.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]