Γενικά

Μήνυση του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς για τις άθλιες συνθήκες στο «καταφύγιο» ζώων στο Λειψύδριο

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην εισαγγελέα Κιλκίς ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς κατά του ιδιώτη που διαχειρίζονταν τον χώρο φύλαξης ζώων στο Λειψύδριο Κιλκίς, όπως αποκαλύφθηκε, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, για συστηματική κακοποίηση και βασανισμό ζώων συντροφιάς.

Την μήνυση κατέθεσε η πρόεδρος του συλλόγου Σώτη Χατζηπανάγου με το δικηγόρο του φορέα Γιώργο Σακισλίδη, το μεσημέρι της Τρίτης 9 Ιουλίου 2024.

Σε δήλωσή του έξω από τα δικαστήρια του Κιλκίς ο κ. Σακισλίδης τόνισε πως ο ιδιώτης που διαχειρίζονταν το χώρο φύλαξης ζώων στο Λειψύδριο «μέσω μιας φιλοζωικής οργάνωσης που είχε συστήσει φέρεται να προέβαινε σε συστηματική κακοποίηση και βασανισμό ζώων συντροφιάς».

Ωστόσο, η μήνυση στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, «καθώς σε αυτήν την υπόθεση η ευθύνη είναι πολύπλευρη και όχι μονομερής και κάθε παράνομη πράξη τελείται και με υλική ενέργεια και με παραλήψεις.

Καταδικάζουμε ευθέως κάθε δράση ή παράλειψη, η οποία έχει ως στόχο, προσβάλει και θίγει τα συμφέροντα και δικαιώματα των ζώων και τους κανόνες ευζωίας τους. Αλλά και κάθε παράλειψη των αρμόδιων αρχών, οι οποίοι είναι δια νόμου καθ’ ύλην αρμόδιοι και υπεύθυνοι για την προάσπιση των συμφερόντων των ζώων».

Συνεχίζουν να τίθενται ερωτηματικά σχετικά με τον χρόνο ανάληψης δράσης από πλευράς δήμου, καθώς πρόσφατα υπήρξε παρέμβαση της δικαιοσύνης σε ότι αφορά τον τρόπο λειτουργίας της επίμαχης ΜΚΟ και είχε ορισθεί να προσέλθει ενώπιον της δικαιοσύνης ο ιδρυτής τον προσεχή Σεπτέμβριο (10 Σεπτεμβρίου), αλλά και διότι ο φιλοζωικός σύλλογος μέσω του οποίου ουσιαστικά είχε προκύψει και παλαιότερα συνεργασία του δήμου για φροντίδα αδέσποτων στην περιοχή, είχε κρατήσει αποστάσεις από τον συγκεκριμένο φιλόζωο, εξωθώντας τον από τον σύλλογο του Κιλκίς, όπως δήλωσε στον “Μαχητή” η πρόεδρος του Σώτη Χατζηπανάγου.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]