Πολιτική

Μύνηση κατά του υπουργού Νίκου Φίλη κατέθεσε ο Σούλης Καζαντζίδης

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Νίκου Φίλη κατέθεσε ο πολιτευτής Κιλκίς της ΝΔ, Σούλης Καζαντζίδης.

Σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Καζαντζίδης αναφέρει:

«Η δήλωση του Υπουργού προκαλεί δικαίως το κοινό αίσθημα, προκαλεί την αγανάκτηση και την ιερή οργή των Ποντίων για την ασέβεια σε βάρος της ιστορίας και των προγόνων τους που γνώρισαν την τουρκική θηριωδία.

Η ιστορία του Πόντου είναι γραμμένη με το αθώο αίμα των Ελλήνων της περιοχής, με διώξεις, εκτοπισμούς, με τις απάνθρωπες επιτάξεις στα Τάγματα Εργασίας (Ταμελέ Αμπουρού) με λεηλασίες και άγριες σφαγές που στοίχισαν τη ζωή σε 353.000 Πόντιους.

Από τη θεσμική θέση που κατέχει ο κ. Φίλης είναι ανεπίτρεπτο να κάνει τέτοιου είδους εμπρηστικές δηλώσεις που παραχαράσσουν και ασχημονούν κατά της ιστορίας ενός ολόκληρου λαού.

Τον καλούμε να ανακαλέσει τις προσβλητικές δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη.

Τον καλούμε να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, να σεβαστεί την απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όπως και άλλων χωρών, βάσει της οποίας αναγνωρίζεται η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Του ζητούμε τέλος να επαναφέρει στη διδακτέα ύλη της Γ΄Λυκείου το κεφάλαιο “Παρευξείνιος Ελληνισμός” το οποίο αφαιρέθηκε – τυχαία(:) – από τον προκάτοχό του. Η ιστορική αλήθεια, η συλλογική μνήμη απαιτούν επιτακτικά τη δικαίωσή τους» .

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]