Αθλητισμός

Ο διεθνής ποδηλατικός γύρος «Μ.Αλέξανδρος» στον νομό μας

Ο μεγάλος διεθνής ποδηλατικός γύρος «Μ.Αλέξανδρος» περνά και από τον νομό
Μία σπουδαία ποδηλατική διοργάνωση θα αφήσει και φέτος το «στίγμα» της στον νομό Κιλκίς.
Πρόκειται γιά τον μεγάλο διεθνή ποδηλατικό γύρο «Μέγας Αλέξανδρος» που θα διεξαχθεί το τριήμερο 20-22 Μαρτίου 2015, στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Κιλκίς, στις δύο γενικές ηλικιακές κατηγορίες των ανδρών (23 ετών και άνω) και παίδων, εφήβων και νέων μαζί (κάτω των 23 ετών).
Τον αγώνα συνδιοργανώνουν ο ΑΣ «Ποδηλάτης», ο ΑΣ «Αίας» Κιλκίς και η «αλυσίδα» καταστημάτων «Ποδηλάτης», σε συνεργασία με την εταιρία διοργάνωσης αγώνων «Race System», υποστηρίκτρια του συγκεκριμένου αγωνιστικού θεσμού.

Η προκήρυξη προβλέπει απονομή επάθλων στον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας, στον πρώτο νικητή στο σπριντ ανάβασης, στον πρώτο νικητή στο σπριντ ευθείας και στην πρώτη νικήτρια ομάδα.

Ειδικότερα, ο μεγάλος διεθνής ποδηλατικός αγώνας «Μέγας Αλέξανδρος» θα διεξαχθεί σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Παρασκευή 20.3.15
Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης στην παραλία Θεσσαλονίκης, με σημείο εκκίνησης (3μμ) και τερματισμού (πρώτη άφιξη 5.30 μμ) το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σάββατο 21.3.15
Αγώνας αντοχής Θεσσαλονίκης-Αρχαγγέλου Πέλλης επί διαδρομής 160 χιλιομέτρων
Κυριακή 22.3.15
Αγώνας αντοχής Κιλκίς-περιοχής Πικρολίμνης-Μανδρών-Φαναρίου-Ακροποταμιάς-Ποταμιών-Κιλκίς επί διαδρομής 160 χιλιομέτρων
Φέτος αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμος συμμετοχών από το εξωτερικό, ενώ ήδη είναι από τώρα ζωηρό το ενδιαφέρον και του εγχωρίου έμψυχου ποδηλατικού δυναμικού.
Ο προϋπολογισμός του αγώνα θα καλυφθεί από μέγα χορηγό (παίρνει το όνομα του αγώνα), «χρυσούς» χορυγούς (εμφανίζονται σε όλα τα σημεία προβολής και προβάλλονται με όλους τους τρόπους) και λοιπούς χορηγούς.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τα τηλέφωνα 2310 706130, 727591, 6932 280305 και 6947 325628).

Οι στόχοι της διοργάνωσης
Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, στόχους της διοργάνωσης του διεθνούς ποδηλατικού γύρου «Μέγας Αλέξανδρος» αποτελούν:
-Η ένταξη του αγώνα στο πρόγραμμα (καλεντάρι) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI), σε κατηγορία αγώνων που θα προσελκύσει ομάδες υψηλού επιπέδου
-Η σταδιακή αύξηση των αγωνιστικών ημερών που σημαίνει εξάπλωση του αγώνα σε μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή, πέρασμα της διαδρομής από πολλές περισσότερες πόλεις
-Προσέλκυση επισκεπτών-τουριστών γιά παρακολούθηση του αγώνα. Προβολή των πόλεων, σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος που θα βρίσκονται στην διαδρομή του αγώνα. Αυτό επιτυγχάνεται με κατάλληλο σχεδιασμό, έτσι ώστε να εκκινεί, να διέρχεται και να τερματίζει σε πόλεις ή περιοχές που θέλουν να αναπτύξουν το τουριστικό προϊόν τους και χρησιμοποιούν τον αγώνα ως ένα πρόσθετο κανάλι προβολής. Ο αγώνας μπορεί να πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις τοπικού ενδιαφέροντος που στόχο έχουν να προβάλουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής.
-Η προβολή του αγώνα σε όλο και περισσότερα ΜΜΕ πέρα από αυτά του τοπικού ενδιαφέροντος
-Εμπλοκή περισσοτέρων περιφερειών και δήμων, γιά προβολή χαρακτηριστικών των τοπικών τους κοινωνιών
-Ιστορικοί λόγοι. Δυνατότητα προβολής των τοπικών ιστορικών χαρακτηριστικών μιάς περιοχής σε τοπικό επίπεδο ή ακόμη και σε επίπεδο ευρύτερης περιοχής πχ Μακεδονίας
-Η ποδηλασία είναι ίσως το μοναδικό αθλητικό γεγονός, όπου ακόμα και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο είναι ελεύθερο να το παρακολουθεί μεγάλος αριθμός θεατών, χωρίς μάλιστα να μετακινηθεί από την περιοχή του καθώς ο αγώνας περνά από αυτή
-Αμεσα οικονομικά οφέλη των εμπλεκομένων περιοχών. Τα οφέλη αυτά δημιουργούνται από τα χρήματα που ξοδεύουν οι οργανωτές, οι συμμετέχοντες ομάδες-αθλητές και οι θεατές

Περισσότερα
Δείτε ακόμα