Πολιτική

Παρεμβάσεις για το «μαύρο χάλι» στα δίκτυα φωτισμού κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς

Οι εκτεταμένες ζημιές σε φωτισμούς απασχόλησαν την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.7.18.

Κατά την σχετική συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Λάζαρος Παζαρτζικλής αναφέρθηκε στο δίκτυο φωτισμού της περιοχής λόφου Αγίου Γεωργίου, τόσο στην ομώνυμο οδό προς το υπαίθριο θέατρο και το δημοτικό αναψυκτήριο, όσο και στο τμήμα της περιφερειακής οδού, μεταξύ της Αγίου Γεωργίου και της Ουτσκούνη στο ύψος του ιερού παρεκκλησίου Αγίων Ταξιαρχών (Αγίου Φανουρίου) και του γηροκομείου.

Ο κ.Παζαρτζικλής υπογράμμισε και τον λόγω ελλείψεως φωτισμού κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων και εγκληματικών πράξεων στα εν λόγω σημεία.

Το ίδιο πρόβλημα υφίσταται στην περιοχή του Δροσάτου όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τριανταφυλλίδης αλλά και του Λεκανοπεδίου Μουριών, όπως ανέφερε και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σ.Σ.Μουριών Τάσος Σελαλμαζίδης.

Στους τρείς απάντησε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, παραπέμποντας σε ό,τι ισχύει και για τις βλάβες στα δίκτυα ύδρευσης, ότι, δηλαδή, ο δήμος μεριμνά για την εξασφάλιση των απαιτουμένων κονδυλίων, «παρ΄όλο που η γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης του δένει τα χέρια» και προχωρεί από μόνος του στις όποιες παρεμβάσεις.

Από πλευράς του κ.Παζαρτζικλή τέθηκε και το θέμα της «εικόνας» που παρουσίαζε εδώ και καιρό το «παρκάκι» δίπλα στην «πιάτσα» των ταξί «με εμφανή σημεία έλλειψης μέριμνας για καθαριότητα του χώρου και συντήρηση των συντριβανιών».

Απαντώντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νικόλαος Ταχτσίδης, ανφέρθηκε σε ενέργειες του δήμου, όπως βαφή συντριβανιών, περιποίηση των χώρων και τακτικότερη καθαριότητα, «χάρη στις οποίες η εικόνα παρουσιάζει βελτίωση».

Προσέθεσε, ωστόσο, με νόημα: «Πέραν του δήμου, η ευθύνη για την διατήρηση της καθαριότητας σε κάθε κοινόχρηστο χώρο αφορά και στους πολίτες-χρήστες τους».

Στην αρμοδιότητα ΠΚΜ ο ποδηλατόδρομος δίπλα στον δρόμο προς Δοϊράνη
Ο ποδηλατόδρομος της Δοϊράνης υπόκειται στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, και ο δήμος Κιλκίς προέβη σε έργα ευπρεπισμού όλης της συγκεκριμένης περιοχής, με δαπάνες που υπερέβησαν τις δυνατότητές του.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κιλκίς Χριστόφορος Πιπερίδης, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.7.18, με αφορμή σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Σάκη Τριανταφυλλίδη.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης έχει εκφράσει κατά την εισήγησή του την απογοήτευσή του για την κατάσταση του ποδηλατοδρόμου, κάνοντας λόγο για «εικόνα εγκατάλειψης» που δεν αρμόζει στην συγκεκριμένη περιοχή.

Μελέτη ανέγερσης 9ου νηπιαγωγείου από τον δήμο Κιλκίς
Ο δήμος Κιλκίς προωθεί μελέτη ανέγερσης νέου νηπιαγωγείου στο Κιλκίς, του 9ου.

Αυτό γνωστοποίησε ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 23.7.18.

Ο κ.Σισμανίδης ανέφερε, ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί «μονόδρομο» λόγω των αυξημένων αναγκών, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες εγκαθίστανται στην πόλη, την ίδια στιγμή που σχολεία μικρών οικισμών αναστέλλουν την λειτουργία τους ελλείψει μαθητών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα