Γενικά

Κινήσεις, που καπηλεύονται το όνομά του, καταγγέλλει το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς

Κινήσεις γιά ανάπτυξη δραστηριότητας με καπήλευση του ονόματος του Λυκείου των Ελληνίδων καταγγέλλει το παράρτημά του στο Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή πρόσφατες, συστηματικές και μεθοδευμένες προσπάθειες καπήλευσης του ονόματος του «Λυκείου των Ελληνίδων», από νεόκοπες υποομάδες, το Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κιλκίς, υπό τη σκέπη του Κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων στην Αθήνα, υπό την προεδρεία της Ελένης Τσαλδάρη, υποχρεούται να προβεί στην κάτωθι ανακοίνωση:

Το Λύκειον των Ελληνίδων ιδρύθηκε το 1911 από την Καλλιρόη Σιγανού- Παρρέν. Σήμερα, διατηρεί δυναμική και έντονη παρουσία στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, στηριζόμενο πάντα στην εθελοντική προσφορά των μελών του, επιχειρώντας τη σύνδεση της μακρόχρονης πείρας του στην κοινωνική δράση και στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με την επιστημονική γνώση.

Σήμερα, με 22 τμήματα του κεντρικού Λυκείου στην Αθήνα, 51 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα και 18 γραφεία-Λύκεια στο εξωτερικό, αριθμεί περί τις 15.000 μέλων, που διαπνέονται από τις ίδιες ιδέες και εργάζονται για τους ίδιους σκοπούς.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς δραστηριοποιείται στο νομό μας για 25 συναπτά έτη, πάντοτε με γνώμονα την προαγωγή των πνευματικών και ηθικών ιδεωδών, την ευγενή άμιλλα, τη φιλανθρωπία και την αξιοπρέπεια.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς είναι ένα και μοναδικό. Εδρεύει στο Κιλκίς, στην οδό Μητροπόλεως 11 (πρώην Νομαρχία), το τηλέφωνο του είναι 23410 27684 και το email του [email protected]. Δάσκαλοί του είναι ο Δήμος Πραντσίδης (τμήματα παραστάσεων και εφηβικό), η Ανατολή Λιαρετίδου (παιδικά τμήματα και ενηλίκων) και η Αθηνά Σταυρούλη (παιδικά), ενώ στα τμήματα Πολυκάστρου η Μαίρη Συμεωνίδου (ενηλίκων) και η Δουκαίνη Κανδηλάπτη (παιδικά και εφηβικό).

Είναι ανεπίτρεπτο, άνθρωποι οι οποίοι έχουν απωλέσει πολλάκις το προνόμιο να αποτελούν μέλη της ευρύτερης οικογένειας του Λυκείου των Ελληνίδων, να χρησιμοποιούν το όνομά του, να καπηλεύονται τη φήμη του προκειμένου να προσελκύσουν μέλη-χορευτές και να εφαρμόζουν σε αυτήν τους την προσπάθεια πρακτικές, που αν μη τι άλλο στερούνται ηθικής και ήθους.

Όποιος επιδιώκει την καταξίωση του να ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του Λυκείου των Ελληνίδων προκειμένου να αποκομίσει μέρος της αίγλης του, ευπρόσδεκτος στους κόλπους του, υπό εύλογες επιφυλάξεις. Η καπήλευση, όμως, του ονόματος του Λυκείου των Ελληνίδων, για εξυπηρέτηση ίδιων οικονομικών συμφερόντων, συνιστά ευθέως παράβαση του νόμου.

Το Λύκειο των Ελληνίδων, προτίθεται να προβεί συνολικά σε κάθε νόμιμη
ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσει το όνομα και τις αξίες, που το διέπουν».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα