Οικονομία

«Αντίδοτο» στην οικονομική συγκυρία το πρόγραμμα LEADER”

Kατά 127% υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός της τρίτης προκήρυξης του προγράμματος LEADER.
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του φορέα διαχείρισής του, ήτοι της «Αναπτυξιακής Κιλκίς», στην οποία υπογραμμίζονται τα έως τώρα οφέλη γιά τον τόπο από την εφαρμογή του προγράμματος.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ένα πρόγραμμα για όλους και για όλα αποδείχθηκε και πάλι το τοπικό πρόγραμμα LEADER. Ένα πρόγραμμα «πολυεργαλείο» για την επανεκκίνηση της τοπικής ανάπτυξης με όρους πρακτικής ουσίας και όχι μόνο θεωρίας. Ξεπερνώντας τις όποιες αισιόδοξες προβλέψεις, η λήξη της προθεσμίας υποβολής φακέλων υποψηφιότητας βρήκε την «Αναπτυξιακή Κιλκίς» Α.Ε. με ιδέες και προτάσεις για έργα ύψους 4.261.668 ευρώ, με προϋπολογισμό, δηλαδή, δημόσιας δαπάνης που υπερκαλύπτει τον διαθέσιμο κατά 127%!
Ιδέες και προτάσεις για επενδύσεις στην μεταποίηση αγροτικών και βιοτεχνικών προϊόντων, το εμπόριο και τις υπηρεσίες από ιδιωτικές επιχειρήσεις, για έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και μικρές υποδομές από τον δήμο Κιλκίς, για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή των τοπικών προϊόντων από το επιμελητήριο Κιλκίς, για εκδηλώσεις από πολιτιστικούς συλλόγους, για αθλητικές υποδομές από αθλητικούς συλλόγους, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση από τον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κιλκίς.
Παρά τις σημαντικές δυσκολίες, που αδιαμφισβήτητα εξακολουθούν να υπάρχουν στην οικονομία, με κυριότερη την έλλειψη ρευστότητας, η επιφυλακτικότητα και η απαισιοδοξία για την επομένη ημέρα φαίνεται ότι σιγά-σιγά δίνουν την θέση τους στην αίσθηση ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν. Το πρόγραμμα LEADER απέδειξε για μιαν ακόμη φορά, ότι συνιστά το ιδανικότερο εργαλείο αφύπνισης της τοπικής επιχειρηματικότητας προσελκύοντας όλους όσοι θέλουν, με προσεκτικά ελέω κρίσεως βήματα, να αξιοποιήσουν ευκαιρίες που μπορούν να τους δώσουν βιώσιμη προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον παραμένοντας στον τόπο τους, το Κιλκίς.
Οι διαδικασίες αξιολόγησης των προτάσεων αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως ταχείες με στόχο την άμεση διενέργεια μιας ακόμη προκήρυξης από την ΑΝ.ΚΙ. ώστε να είναι δυνατή η ένταξη και άλλων προτάσεων με την μόχλευση νέων, πρόσθετων κονδυλίων από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων ή την αξιοποίηση υφιστάμενων με εσωτερικές ανακατανομές που θα προκύψουν κατά την αξιολόγηση και υλοποίηση των επενδύσεων».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων