Πολιτική

Λ.Παζαρτζικλής: «Η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως, όσο και αν προσπαθείτε να την κρύψετε»

Ο προϋπολογισμός της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Κιλκίς (ΚΔΕΚ) απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 28.12.18. Τότε δεν συγκεντρώθηκε η ενισχυμένη πλειοψηφία, που χρειάζεται, ώστε να περάσει ο προϋπολογισμός όπως επιβάλλει ο νόμος («Καλλικράτης»).

Δυστυχώς είτε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είτε η πρόεδρος της ΚΔΕΚ, προφανώς δεν ήξεραν, ότι χρειάζεται ενισχυμένη πλειοψηφία για να περάσει ένα τόσο σοβαρό θέμα, με επακόλουθο αυτό να τίθεται και στην συνεδρίαση της Δευτέρας 7.1.19 «γιά να μην κλείσει η ΚΔΕΚ», όπως υποστήριξαν και οι δύο.

Με λίγα λόγια, έκαναν ένα τεράστιο λάθος και αντί να ανακαλέσουν, να ζητήσουν συγνώμη και να προσπαθήσουν να μαζέψουν τις απαραίτητες ψήφους με τις κατάλληλες ενέργειες, προσπάθησαν να περάσουν στους εργαζόμενους της ΚΔΕΚ ότι ο λόγος που δεν θα πληρωθούν είναι επειδή δεν ψήφισε η μειοψηφία τον προϋπολογισμό της.

Δηλαδή, κύριε δήμαρχε, κυρία πρόεδρε, αντί να ασκήσετε αυτοκριτική, εσείς ασκήσατε κριτική σε εμας, άνευ λόγου και αιτίας και μετά λέμε γιατί δεν περνά ο προϋπολογισμός από το ΔΣ, που δεν είναι αρμοδιότητα ως είθισται της μειοψηφίας αλλά είναι ευθύνη της εκάστοτε διοίκησης.

Δεν είναι μόνον αυτό αλλά βάζετε τους εργαζομένους απέναντι στους συνδυασμούς της μειοψηφίας, παραπλανώντας τους ότι εμείς φταίγαμε που δεν θα πληρωθούν γιατί δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό. Να σας πω εγώ, πως μπορεί να ψηφιστεί άμεσα ο προϋπολογισμός. Να ζητήσετε συγγνώμην και όλη η διοίκηση της ΚΔΕΚ να παραιτηθεί,να εκλέξουμε άμεσα νέα διοίκηση και να περάσουμε τον προϋπολογισμό με απόλυτη πλειοψηφία.

Αλλά δυστυχώς, κύριε δήμαρχε, κυρία πρόεδρε, εσείς δεν έχετε τα κότσια να το κάνετε. Το μόνο που κάνετε είναι να παίρνετε τηλέφωνα σε υπεύθυνους των δομών και να ζητάτε επιτακτικά να σας στείλουν έγγραφη αναφορά οι εργαζόμενοι ότι είστε η καλύτερη πρόεδρος που πέρασε ποτέ από την ΚΔΕΚ.

Αυτό κάνετε δυστυχώς, χωρίς ίχνος ντροπής. Μας ζητείτε να ψηφίσουμε προϋπολογισμό, ο οποίος περιλαμβάνει 70.000 ευρώ που είναι για τα ΚΔΑΠ. Μα για ποια ΚΔΑΠ του δήμου κυρία πρόεδρε; Κοροϊδευόμαστε; Δεν υπάρχουν πλέον ΚΔΑΠ. Δεν λειτουργούν, δεν υπάρχει ούτε ένα παιδάκι στα ΚΔΑΠ του δήμου μας.

Τα έχουν πάρει ιδιωτικές επιχειρήσεις και μέσα σ’ αυτόν τον προϋπολογισμό βάζετε αυτό το ποσό για να το ψηφίσουμε. Έχετε αναλογιστεί την τεράστια ευθύνη και τα λάθη που έχετε διαπράξει;

Μιλήσατε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για το ότι η λειτουργία της ΚΔΕΚ επέστρεψε στην κανονικότητα: Ξέρετε κυρία πρόεδρε της ΚΔΕΚ, η κανονικότητα ερμηνεύεται από τον καθένα όπως την αντιλαμβάνεται, εγώ σας μιλάω για ανικανότητα.

Ανικανότητα να πείσετε τον συνδυασμό σας να ψηφίσει γιατί δεν σας εμπιστεύεται, οπότε καλό θα ήταν να αποφεύγετε τη λέξη κανονικότητα. Κάτι δεν κάνετε καλά και σας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι.

Δε θα σας επιτρέψουμε πλέον να παίζετε τέτοια επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων και εις βάρος των υπολοίπων συνδυασμών. Δυστυχώς για εσάς η αλήθεια πάντα έρχεται στο φως, όσο πολύ και αν προσπαθείτε να την κρύψετε».

Δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς της μείζονος μειοψηφίας
* Από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 7.1.19

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα