Κοινωνία

Με λάμψη χαράς η φετινή Εμποροπανήγυρη Κιλκίς (Φώτο)

Δήμαρχος Κιλκίς: Είμαστε μπροστά και το αποδεικνύουμε στην πράξη    

Φορτωμένη με τα δώρα του εμπορίου και της τοπικής λαογραφικής παράδοσης επέστρεψε το βράδυ της Τετάρτης 7.9.22 η Εμποροπανήγυρη Κιλκίς! Οι πολίτες έσπευσαν με λαχτάρα στα εγκαίνια της μεγάλης φθινοπωρινής γιορτής της πόλης, στην πλατεία Λατσιών, υποδηλώνοντας με τη μαζική τους παρουσία, ότι τους είχε λείψει η Εμποροπανήγυρη αυτά τα δύο χρόνια που βρέθηκε παροπλισμένη λόγω πανδημίας.

Στην τελετή των εγκαινίων προέστη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίος και απηύθυνε ευλογητικές ευχές στο δήμαρχο Κιλκίς για την άρτια διοργάνωση της Εμποροπανήγυρης και προς τους εκθέτες και πολιτιστικούς φορείς για πλούσια καρποφορία στο έργο τους.

Την έναρξη της ετήσιας Εμποροπανήγυρης κήρυξε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο οποίος στάθηκε στη σημασία που έχει ο ιστορικός θεσμός της πόλης του Κιλκίς, ως κινητήριος μοχλός του εμπορίου, για την τόνωση της τοπικής οικονομίας αλλά και για την πολιτιστική της ανάταση. Ο δήμαρχος Κιλκίς έκανε ιδιαίτερη μνεία στις φετινές ρυθμίσεις της δημοτικής διοίκησης αναφορικά με την ευρυχωρία των εκθεσιακών χώρων στους δρόμους ανάπτυξης της Εμποροπανήγυρης, που εξυπηρετεί την άνετη πρόσβαση πολιτών και επισκεπτών και την ασφαλή εγκατάσταση των εκθετών, με τις πρόσθετες αναβαθμισμένες παροχές στους εκθέτες και την προβολή της αξιόλογης δραστηριότητας που παρουσιάζουν πολιτιστικοί, αθλητικοί και κοινωνικοί σύλλογοι της πόλης.

Υπό το πρίσμα αυτό λειτουργούν στην πλατεία Λατσιών, επίκεντρο των φετινών εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης, δεκαεννέα εκθεσιακά περίπτερα μαζί με το εντυπωσιακά οργανωμένο, μετά από πολλά χρόνια, εκθεσιακό περίπτερο του Δήμου Κιλκίς, όπου προβάλλονται οι παρεμβάσεις και τα έργα της δημοτικής αρχής της τελευταίας διετίας οι φυσικές ομορφιές και τοπόσημα ιστορικού ενδιαφέροντος.

Δήμαρχος Κιλκίς: Είμαστε Μπροστά και το αποδεικνύουμε στην πράξη  

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Κιλκίς εστίασε σε σημαντικές πλευρές του δημοτικού έργου που έχει σχεδιαστεί, όπως υπογράμμισε, με σκληρή δουλειά, δυναμικές πρωτοβουλίες και οραματικό προγραμματισμό.

Μίλησε για την ολοκλήρωση της απαιτητικής τεχνικής προετοιμασίας στα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ, ύψους 25 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης σε 35 χωριά του Δήμου και στο εναπομείναν τμήμα της 21ης Ιουνίου και της Ελ. Βενιζέλου. Αναφέρθηκε στην αύξηση κατά 3 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου κατασκευής των δύο διυλιστηρίων σε Κιλκίς και Πικρολίμνη, το οποίο μετά την πρόσφατη τροποποιητική έγκριση συμποσούται σε 21 εκατ. ευρώ.

Στα μεγάλα έργα υποδομής ενέταξε και το “Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κιλκίς” – οι παρεμβάσεις ανάπλασης του οποίου θα αρχίσουν στις αρχές του 2023,και θα προσδώσουν στο ιστορικό εμπορικό κέντρο μια σύγχρονη ελκυστική όψη-

την υπογειοποίηση του εμπορικού κέντρου αλλά και το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς, στο οποίο ο δήμος Κιλκίς είχε έντονη εμπλοκή καθώς παραχώρησε στο ΤΑΧΔΙΚ δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Μύλου Σαμαρά για τη στεγαστική αποκατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών.

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε ότι η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην διαχείριση της καθημερινότητας, με ανεπτυγμένες ψηφιακές εφαρμογές στην υπηρεσία του πολίτη, που βάσει συγκεντρωτικών στοιχείων διετίας φθάνουν τις 10.723 ηλεκτρονικές εξυπηρετήσεις και με την αξιοποίηση προς όφελος του πολίτη είκοσι δύο μηχανημάτων σε κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, το πράσινο, η αγροτική οδοποιία, η πολιτική προστασία. Εκτενείς ήταν και οι αναφορές του στην ακολουθούμενη κοινωνική πολιτική του δήμου με σκοπό την ανακούφιση των οικογενειακών βαρών των πολιτών. Το κοινωνικό έργο εκφράζεται στην πράξη, όπως είπε, με οριζόντια μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με πλήρη απαλλαγή της καταβολής τροφείων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς – παιδικούς σταθμούς για οικογένειες με χαμηλό εισόδημα καθώς και για τρίτεκνες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες όπως και με την ίδρυση και λειτουργία του πρώτου δημοτικού βρεφικού σταθμού. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμος και δεύτερος βρεφικός σταθμός, διπλάσιας δυναμικότητας από τον υφιστάμενο.

Ο δήμαρχος Κιλκίς έκανε, επίσης, αναφορά στην πολιτιστική και αθλητική άνοδο του δήμου, στις γενναίες επιχορηγήσεις πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, ύψους 370.000ευρώ,την τελευταία τριετία για την ενθάρρυνση και υποστήριξη του έργου τους από το δήμο ύστερα από τη δύσκολη όσο και ανενεργή γι’ αυτούς περίοδο του κορωνοϊού.

Είμαστε Μπροστά και το αποδεικνύουμε στην πράξη είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος Κιλκίς και κήρυξε την έναρξη της φετινής Εμποροπανήγυρης ευχόμενος κερδοφορία στους εκθέτες, καλές και ποιοτικές αγορές στους πολίτες, τους οποίους και προσκάλεσε να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων της Εμποροπανήγυρης που διοργανώνει ο δήμος Κιλκίς.

Η πρώτη βραδιά της Εμποροπανήγυρης κύλησε με πατινάδα των πολιτιστικών συλλόγων από την 21η Ιουνίου στην πλατεία Λατσιών και υπέροχους παραδοσιακούς χορούς, για τη συνέχεια, από το ΚΑΠΗ του δήμου Κιλκίς, τον Άγιο Τρύφωνα Κιλκίς, τους Αργοναύτες, το Αρκάδι, την Αρμονία, τη Θρακική Εστία και το Λύκειο Ελληνίδων.

Την τελετή εγκαινίων, που έγινε υπό το φως εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων, τίμησαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές Ειρήνη Αγαθοπούλου, Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς Παύλος Θωμαϊδης, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Μπαλάσκας, Ανέστης Πογέλης, Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου ‘’Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί’’ Νίκος Στανημερόπουλος, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Κεμανίδης, Χαρίλαος Ξενιτίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Παύλος Τονικίδης, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Πρόδρομος Πεντζερετζής, Δημήτρης Αγαθόπουλος, Χρήστος Σαρβανίδης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, οι περιφερειακές σύμβουλοι Νατάσα Σωτηριάδου, Γενοβέφα Ναβροζίδου, η πρόεδρος της ΚΔΕΚ Χρυσή Σοφού, ο κ Ευστάθιος Κουρτίδης ως εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, o διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κιλκίς Ιωάννης Πολιτίδης, ο διοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας ‘’Πόντος’’ Βασίλης Τσάμης, ο διοικητής του Π.Κ.Ε.Ε.Υ.Ε. Κιλκίς Θωμάς Γαβρανόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κιλκίς Νίκος Τοπαλίδης, πρόεδροι και διοικήσεις πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων του δήμου και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]