Αθλητισμός

Κρίσιμες ώρα για το ιστορικό Πάικο Γουμένισσας

Γράφει ο Κώστας Ίντος

Οι δύο γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο νεότητας της Γουμένισσας, στις 10 και 17 Ιουνίου, δημιούργησαν τεράστιο προβληματισμό, όσον αφορά στην ύπαρξη και επιβίωση του Πάικου. Στα 69 χρόνια ζωής της (έκτος ίδρυσης 1950), η ιστορική ομάδα του νομού Κιλκίς περνάει κρίσιμες ώρες, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξη.

Πλήν της απερχομένης διοικήσεως, δεν υπήρξε παρουσία κόσμου. Η απογοήτευση του προέδρου Χρήστου Πεχλιβάνη ήταν διάχυτη. Μια εικόνα πολύ συνηθισμένη τις τελευταίες δεκαετίες, με τον 62χρονο διοικητικό παράγοντα να επωμίζεται την ευθύνη να οδηγεί το καράβι, από το 1983 έως σήμερα.

Αυτήν την φορά η αντίδραση ήταν εντελώς διαφορετική από τον μακροβιότερο παράγοντα στην ιστορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κιλκίς. Ενοχλημένος από μια μικρή ομάδα ανθρώπων, που του άσκησαν αντιπολίτευση… από τα καφενεία, εκδήλωσε την επιθυμία να αποχωρήσει από τα ποδοσφαιρικά κοινά.

Απόφαση, που προκάλεσε έντονους τριγμούς, με πιθανό ακόμη και το «σενάριο» της διάλυσης!

Αποτελούν έννοιες ταυτόσημες το Πάικο Γουμένισσας και ο Χρήστος Πεχλιβάνης. Αφιέρωσε χρονικά τη μισή του ζωή στην ομάδα. Δαπάνησε «πακτωλό» χρημάτων για το μεγαλείο της ομάδας. (Οι 250 παράγοντες που ασχολήθηκαν σε αυτές τις επτά δεκαετίες δεν ξόδεψαν συνολικώς ούτε τα μισά από τα ποσά που έδωσε μόνος του). Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης και δημιουργός της «χρυσής» εποχής του Πάικου.

Με τις διακρίσεις που σημειώθηκαν η ομάδα της Γουμένισσας δικαίως συγκαταλέγεται στις διακόσιες κορυφαίες ερασιτεχνικές της χώρας. Ανάδειξη 23 παικτών που μετενεγράφησαν στις υψηλότερες εθνικές κατηγορίες.

Παρουσία ετών στα εθνικά πρωταθλήματα. Συμμετοχή για 50 χρονιές στην ανώτερω κατηγορία ΕΠΣ Κιλκίς κατέχοντας την σχετική επίδοση. Κατάκτηση οκτώ πρωταθλημάτων και τεσσάρων κυπέλλων εντός γεωγραφικών ορίων νομού Κιλκίς.

Αναρίθμητες περίοδοι της ομάδας ως δευτεραθλήτρια της ΕΠΣ Κιλκις και συμμετοχές στον τελικό του κυπέλλου.

Με τις δραματικές εξελίξεις να προσλαμβάνουν μορφή… χιονοστιβάδας, αποχώρησαν από τη διοίκηση και οι Χρόνης Πολυχρονίδης, Χρήστος Κούσης και Γιώργος Πεχλιβάνης.

Ο έως πρότινος τεχνικός, Βίκτωρ Ιωσηφίδης, γνωρίζοντας τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αναγκάστηκε να ανοίξει την «πόρτα της εξόδου».

Όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές παρέλαβαν τα δελτία τους, για να διαπραγματευθούν σε ομάδες της αρεσκείας τους την συνέχιση της ποδοσφαιρικής τους σταδιοδρομίας.

Ελήφθη απόφαση οριστικής αναστολής στην αγωνιστική λειτουργία των τμημάτων υποδομής, που αριθμούν 80 παίκτες.

Υπό διαμόρφωση είναι τρία διαφορετικά δεδομένα:

Να παρατηρηθεί στασιμότητα και στο επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, με το Πάικο Γουμένισσας να «βάζει λουκέτο».

Να ασκηθεί έντονη πίεση από την τοπική κοινωνία προς την διοίκηση του Χρήστου Πεχλιβάνη, ώστε να μεταπεισθεί και να συνεχίσει τη διοικητική της δραστηριότητα για μιαν ακόμη χρονιά.

Να εμφανίσει δικό της διοικητικό σχήμα η σημερινή αντιπολίτευση και να αναλάβει τα ηνία της ομάδας. Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων είναι «αποκλειστικώς αθλητισμός και καθόλου πρωταθλητισμός».

Θα επιδιώξει να δημιουργήσει δυναμικό με ιδιαίτερα χαμηλό προϋπολογισμό, αποκλειστικά με Γουμενισσιώτες παίκτες και χωρίς φιλοδοξίες. Ακόμη και ο υποβιβασμός θα είναι μέσα στο πρόγραμμα.

Να σημειώσουμε ότι την Δευτέρα 24.6.19 παραδόθηκαν στον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος Γουμένισσας τα βιβλία του Παϊκου Γουμένισσας, και τα κλειδιά του δημοτικού γηπέδου Γουμένισσας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]