Πολιτική

Κων.Κιλτίδης: «Εδώ σ’ αυτόν τον τόπο χρωστώ, γιά το Κιλκίς και την Ελλάδα»

Πριν λίγο καιρό είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να επανακάμψει στο «προσκήνιο» της πολιτικής ζωής του νομού Κιλκίς.

Ηδη, ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης που, ως γνωστόν, είχε επανενταχθεί στο κόμμα από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, έχοντας συμπεριληφθεί στις «λίστες» του, κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση, «ανταποκριθείς στην σχετική πρόσκληση-προσκλητήριο του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη», όπως είχε δηλώσε σε συνάντησή του με εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Με αφορμή, λοιπόν, την επικείμενη επανενεργοποίησή του στο πολιτικό γίγνεσθαι του νομού ο κ. Κιλτίδης παραχώρησε στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» την ακόλουθη συνέντευξη.

Επανεμφανίζεσθε στο πολιτικό «προσκήνιο» του νομού και επανεργοποήσθε στην πολιτική ζωή της χώρας ύστερα από αρκετό διάστημα διακριτικής «ανάπαυλας» και, όπως είχατε δηλώσει παλαιότερα, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι ήταν αυτό που «μέτρησε» ή ποιοί λόγοι συνέβαλαν στο να λάβετε αυτήν την απόφαση;
Έχω πολλές φορές επισημάνει, ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά, προέρχεται από έμπνευση και πίστη σε ιδέες από την προεφηβική μου ηλικία. Η διαδρομή μου γνωστή. Εντάχθηκα στα χρόνια της σκληρής κυβερνητικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ, υπερασπιζόμενος την παράταξή μου και την Πατρίδα. Μετά τις γνωστές αναζητήσεις και συγκρούσεις τα δύσκολα χρόνια της καταδυνάστευσης, το 2015 εντάχθηκα και πάλι στην πρώτη γραμμή των αγώνων με την ΝΔ. Η Πατρίδα τα τελευταία χρόνια διέρχεται ιστορική καμπή επικίνδυνου εκφυλισμού του ελληνότροπου αξιακού συστήματος. Όσοι προσδιοριζόμαστε ως πολιτικοί του πατριωτικού και λαϊκού χώρου, οφείλουμε να δώσουμε το «παρών». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στο κάλεσμα και ανταποκρίθηκα. Για το Κιλκίς και την Ελλάδα.

Ποιές είναι οι εκτιμήσεις και απόψεις σας για την σημερινή κατάσταση σε όλους του τομείς της ζωής, τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο;
Η Πατρίδα και ο λαός μας, «σέρνονται» γδαρμένοι και δαρμένοι» αναίτια σε σκοτεινή διαδρομή, και το Κιλκίς δείχνει να χάνει τον προσανατολισμό των δικαίων του. Ο φαινότυπος του λαού μας αναδεικνύει ένστικτα, αντί ελληνότροπης παιδείας και αντοχής, και στον νομό μας οι επιπτώσεις της επονομαζόμενης κρίσης προσλαμβάνουν ακραίες διαστάσεις.

Η ΝΔ έχει ασκήσει και ασκεί δριμεία κριτική στις κυβερνητικές επιλογές, ιδιαιτέρως δε στα εθνικά θέματα, στην οικονομία και στην κοινωνική πρόνοια. Κάνει, μάλιστα, λόγο περί καταργήσεως ωρισμένων νόμων, που έχουν θεσπισθεί για συγκεκριμένους τομείς (κοινωνική ασφάλιση, Δικαιοσύνη, παιδεία)
Είναι αδιανόητο αυτό, που συμβαίνει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τα εθνικά θέματα. Ζητήματα ιστορικά και δεκαετιών επιχειρείται να «λυθούν» μέσα από απώλεια ισχύος της χώρας, μετά από την οκταετή φτωχοποίηση κράτους και πολιτών. Ο Νεοκομμουνισμός επιπίπτει με διεθνιστική αντίληψη στα εθνικά ζητήματα και εκφυλίζει το σύστημα αρχών και αξιών της κοινωνίας μας. Στην δε οικονομική πολιτική διώκονται η δημιουργία και η παραγωγή. Η Νέα Δημοκρατία ορθώς αναδεικνύει τον διαφορετικό κόσμο, που πρεσβεύει στην οικονομική και κοινωνική πολιτική.

Ποιό είναι το «διαφορετικό» σε όλα αυτά, για το οποίο εσείς προτρέπετε τους πολίτες να υπερψηφίσουν την ΝΔ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές;
Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσουν ο κατήφορος και ο εκφυλισμός. Η χώρα οδηγείται σε επικίνδυνα άναρχα πεδία πολιτικής και οι πολίτες σε καταστολή των δημιουργικών γνωρισμάτων. Δεν ανατάσσεται η χώρα με κραυγές, αποχές και ύβρεις. Ούτε με κόμματα διαμαρτυρίας, όπου και αδρανοποιείται η ελπίδα της σωτηρίας της χώρας. Η ΝΔ είναι «όχημα» αντίστασης και προσμονής του καλύτερου, μετά το σταμάτημα του διοικητικού και οικονομικού κατήφορου.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στα αγροτικά θέματα, που ήταν το αντικείμενο και του δικού σας κυβερνητικού χαρτοφυλακίου, τι έχετε να επισημάνετε σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα τόσο στην χώρα γενικώς όσο και στον νομό Κιλκίς γενικότερα; Και ποιές είναι οι δικές σας προτάσεις;
Ας το κατανοήσουν οι εναπομείναντες κάτοικοι της υπαίθρου. Η γεωργική ενασχόληση θα αναταχθεί και θα βρει τη θέση που της πρέπει, όταν η πολιτική και οι πολιτικοί υπερασπισθούν την έννοια της Πατρίδος και την ιδιαιτερότητα του Έλληνα. Εδώ και πενήντα χρόνια προβάλλει η ανάγκη άσκησης υπαιθροκεντρικής πολιτικής με ποιοτικά γνωρίσματα ζωής και παραγωγής. Αντ’ αυτής θεριεύει η αστυφιλία των μεγάλων και μικρών αστικών κέντρων και εφαρμόζονται διοικητικές παρεμβάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση επί χάρτου και όχι βιωματικές. Η ανομία λογαριθμικώς αυξανόμενη πλήττει την κτηνοτροφία και η απουσία κατευθύνσεων και τεχνικής υποστήριξης οδηγεί σε μικρότερα αποτελέσματα του αναμενόμενου στις αγροτικές καλλιέργειες. Τα ξαφνιάσματα της δημιουργίας ανήκουν σε ρομαντικούς και πείσμονες Έλληνες δημιουργούς της υπαίθρου και της μεταποίησης.
Ως πρόεδρος της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης» της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καταβάλλω προσπάθειες να αναδειχθούν και να υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις στον αγροδιατροφικό τομέα, στο Κιλκίς και γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία.

Τι πιστεύετε για την «Συμφωνία των Πρεσπών» και ποιά είναι η δική σας προσέγγιση όλων των εθνικών θεμάτων;
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ατιμωτική. Ξεπερνά τα όρια του κακού και της μειοδοσίας. Ατιμάζει αίμα σκλαβωμένων Ελλήνων της Κρήτης και της Κύπρου που χύθηκε για την ελευθερία της σκλαβωμένης Μακεδονίας. Οδηγεί μετά βεβαιότητος σε τραγικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις στο μέλλον. Δεν υπάρχει αντίδωρο συγχώρεσης για όσους το πράξουν ή το ανεχθούν. Δεν είναι ζήτημα καπηλείας ή συνομωσιολογίας, αλλά ανθρώπινης τιμής και εθνικής συνείδησης. Δεν πρέπει να κυρωθεί, όποιο και αν είναι το τίμημα. Η Ελλάς υπήρξε ενιαία από την εποχή του Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ελλάς και Μακεδονία είναι συνώνυμα.

Πότε τοποθετείτε την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών; Και τι υποστηρίζετε για τις εκλογές και στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης;
Στην ζωή και την πολιτική υφίσταται το απρόβλεπτο. Επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διασωθεί ως μεγάλο δεύτερο κόμμα. Αν προσθέσει κανείς και την ιδιοτελή εξουσιομανία οδηγείται σε εκτιμήσεις τραγωδίας. Θα δούμε πολλά και πρωτοφανή έως τις εκλογές. Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν, όχι από δική μας ματαιότητα ανάληψης της εξουσίας, αλλά για την σωτηρία της χώρας. Δεν αντέχει ο τόπος εκλογές αυτοδιοικητικές μαζί με εθνικές και ευρωεκλογές. Είναι σχιζοφρενικός παραλογισμός.
Ως εκ τούτου δεν πιστεύω ότι κάποιος της κεντρικής πολιτικής ζωής πρέπει να ασχολείται με τις αυτοδιοικητικές εκλογές έως ότου ξεκαθαρίσει ο «ορίζοντας» των πολιτικών εξελίξεων.

Τελευταία τα μέσα ενημέρωσης έκαναν αναφορές στην παλιά υπόθεση της διακρατικής συμφωνίας με την Ρωσία για τα αγροτικά προϊόντα, και ακούστηκε το όνομά σας, καθώς είχατε άμεση σχέση. Πώς σχολιάζετε αυτές τις αναφορές; Ύστερα από τόσο διάστημα είναι εύλογο το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης να ακούσει από εσάς πως ακριβώς έχει το εν λόγω θέμα.
Στην διαδρομή της ζωής μου και της πολιτικής καταθέτω τις πεποιθήσεις, την γνώση και την απορρέουσα άποψη. Έτσι όταν μου ζητήθηκε να καταθέσω τι έγινε εκείνη την περίοδο, στην οποία αναφέρεστε, γνωστοποίησα ποιοί βοήθησαν να επιλυθούν προβλήματα για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων στην Ρωσική Ομοσπονδία. Μάλιστα ξεκαθαρίζω ότι υπηρετώ, ό,τι είναι ελληνικό και ορθόδοξο πρωτίστως κατά τον προσδιορισμό μου.
Λοιπόν, προς κάθε κακόπιστο και κακόβουλο, αλλά και για την ενημέρωση του κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, κάνω για πρώτη φορά στον νομό μας γνωστά τα επιτεύγματα εκείνης της προσπάθειας. Αφού συναντήθηκα με τον νυν κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης, τότε σύμβουλο του Προέδρου Μεντβέντεφ, επιλύσαμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της πιστοποίησης των εργαστηριακών ελέγχων, από μη κρατικά εργαστήρια, για τα οπωροκηπευτικά.
Παρά το «εμπάργκο» σήμερα, αυτή η συμφωνία που συνήφθη κατ’ εξαίρεσιν μόνον για την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρίτες Χώρες, έδωσε την δυνατότητα μαζικών εξαγωγών. Κατόπιν ως υφυπουργός ενώ κατά το διπλωματικό πρωτόκολλο έπρεπε να συναντήσω γενικό γραμματέα αντίστοιχου υπουργείου της Ρωσίας, με δέχθηκε ο τρίτος στην ιεραρχία της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπληρωτής πρωθυπουργός Αντρέι Ζουπκώφ.
Πετύχαμε την επέκταση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων μέχρι 300.000.000 ευρώ, που ποτέ άλλοτε δεν φθάσαμε. Για την κομπόστα είναι μια πονεμένη ιστορία, το τι πετύχαμε και τι δεν έγινε και γιατί. Πάντως δεν υλοποιήθηκε, επομένως άδικα τα σχόλια. Και όλα αυτά από έναν χαρακτηρισμένο ατλαντιστή, όπως εγώ, έχοντας επίγνωση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, ο οποίος έμαθε να έχει πάντα την ελληνική σημαία μπροστά του.

Και πάλι, όσον αφορά στις εκλογές, βρίσκεται η ΝΔ στο σημείο που να δικαιολογεί την αισιοδοξία την οποία εκφράζουν άλλα στελέχη του κόμματός σας για νίκη, και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, με αυτοδυναμία; Ειδικότερα υφίστανται ανάλογες προϋποθέσεις σε τοπικό επίπεδο;
Ποιά η άποψή σας για τα εντός νομού Κιλκίς τεκταινόμενα στον κομματικό χώρο σας;
Ποιές οι σχέσεις σας με τα όργανα του κόμματος στον νομό; Πιστεύετε, ότι είναι πρόσφορο το «έδαφος» για εκ νέου ανάδειξή σας σε πρωταγωνιστή της τοπικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής;

Οι κομματικές οργανώσεις υπηρετούν την δομή την κομμάτων, όπως και οι αυτοδιοικητικές διοικήσεις, δήμους και δημότες. Οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής ζωής κατά το πολίτευμα οφείλουν να συνεισφέρουν και στα δομημένα κόμματά τους και στα επί μέρους τοπικά ζητήματα. Όπως βέβαια και στις επιστημονικές, επαγγελματικές και συνδικαλιστικές ενώσεις.
Πορεύομαι από παιδί με πίστη σε ιδέες και αγώνα για την επικράτησή τους, για το καλό της Πατρίδος και των πολιτών. Στις εκλογές που θα διενεργηθούν θα συγκρουσθούν δύο κόσμοι. Αυτός που βιώνουμε σήμερα και αυτός που εγγυάται την ανάταξη των πραγμάτων. Έζησα πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες στιγμές με τους συμπατριώτες μου. Εδώ χρωστώ, για το Κιλκίς και την Ελλάδα.
Τα συρματοπλέγματα των κομμάτων δεν «στραγγάλισαν» την κοσμοθεώρηση της ζωής μου, η οποία εμπεριέχεται στη μεγάλη παράταξη της Κεντροδεξιάς και βρίσκομαι πάντα στην εμπροσθοφυλακή της. Υπήρξα άδολος και νοιώθω άτρωτος. Είναι αργά να αλλάξω στην νέα πραγματικότητα, που μας προκαλεί.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα