Πολιτική

K.Κιλτίδης: «Από την ερημοποίηση, στο ξεθεμελίωμα της υπαίθρου»

Οι Ελληνόπαιδες σπανίζουν και η εκπαίδευση αφανίζεται, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης

Έναυσμα αναστροφής στην «ερημοποίηση της υπαίθρου» διαπιστώνει ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Κωνσταντίνος Κιλτίδης, σχολιάζοντας τη στόχευση της ΝΔ για ενίσχυση των γεννήσεων και της υποστήριξης φορολογικά των οικογενειών με παιδιά.

«Επί τρείς δεκαετίες η διαχειριστική νοοτροπία κυριάρχησε και εξαφάνισε την πολιτική, σημειώνει ο κ. Κιλτίδης και καταλήγει: «Οι διαπιστώσεις, τα ευχολόγια και η διαστροφική αντίληψη των εννοιών εκφυλίζουν ακόμη περισσότερο την νέα πραγματικότητα στην κοινωνία μας. Ας θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της ανάδειξης της πολιτικής, πριν έρθουν τα χειρότερα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κιλτίδη:

«Όταν το 1996 για πρώτη φορά συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές, υπήρχε ως ζήτημα και το ανέδειξα. Γινόταν, έστω συζήτηση για την ερημοποίηση της υπαίθρου σε εθνικό επίπεδο. Σχολεία έκλειναν και νομοθετικές πρωτοβουλίες συνενώσεων και άλλες εξαγγελίες, σωστές ή λάθος, ακούγονταν.

Από παιδί οραματίσθηκα πολιτική εφαρμογή, με θεμέλιο μια εθνοκεντρική, λαϊκή και ελεύθερης δημιουργίας κοσμοθεώρηση. Όλα αυτά προϋποθέτουν την αποδοχή και μάλιστα κατά την ιεράρχηση των εννοιών, έθνος, πατρίδα, πολιτεία και κοινωνία.

Αγωνίστηκα, ίσως μάταια, για την κατά το δυνατόν αναγέννηση της υπαίθρου. Πέρασαν χρόνια και το 2019 συστρατεύθηκα για να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Για πολλούς λόγους δεν ανέκτησα την ιδιότητα του βουλευτή. Για τους έχοντες γνώση μετά από 10 χρόνια αυτό που έγινε στο πρόσωπό μου έχει την ιδιαίτερη αξία και το τιμώ, νιώθοντας  την ανάγκη να το υπηρετήσω και να παρεμβαίνω όπου κρίνεται σκόπιμο και ωφέλιμο.

Η πλημμυρίδα των ξένων, η φυγή των νέων από την πατρίδα μας, η αστυφιλία και η απουσία πολιτικής για ζώσα ύπαιθρο, μας προκαλούν οφθαλμοφανώς και εκκωφαντικά. Η εκφυλιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε, η ενίσχυση των γεννήσεων και της υποστήριξης φορολογικά των οικογενειών με παιδιά από τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνιστούν έναυσμα αναστροφής.

Είναι τραγικό αυτό που πληροφορούμαι από ενημέρωση, ότι η ερημοποίηση στην εκπαίδευση πλέον μετά τα Δημοτικά σχολεία χτυπά και τα Λύκεια του νομού μας και προφανώς της χώρας.  Είναι επιτακτική η ανάγκη να προκύψει συζήτηση πολιτική, ως μείζον θέμα, για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της υπαίθρου. Όχι αποσπασματική, αλλά καθολική και εθνική.

Επί τρείς δεκαετίες η διαχειριστική νοοτροπία κυριάρχησε και εξαφάνισε την πολιτική.

Οι διαπιστώσεις, τα ευχολόγια και η διαστροφική αντίληψη των εννοιών εκφυλίζουν ακόμη περισσότερο την νέα πραγματικότητα στην κοινωνία μας. Ας θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία της ανάδειξης της πολιτικής, πριν έρθουν τα χειρότερα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη