Πολιτική

Κ.Κιλτίδης: Άγνοια, απραξία και τραγικά προβλήματα σε βιομηχανίες του νομού μας

Θέλω να θυμίσω, ότι το 2002 οι επιχειρήσεις της ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου κινδύνευσαν από τις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω πανωτοκίων και εγγυήσεων του Δημοσίου.

Το πρόβλημα, αφορούσε το ειδικό καθεστώς των περιοχών Θράκης – Κιλκίς – Φλώρινας.

Τότε με την καθοδήγηση εντός και εκτός Βουλής του αειμνήστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έδωσα έναν αγώνα για την σωτηρία τους.

Σήμερα δυστυχώς, Βιομηχανίες πλησίον της πόλεως του Κιλκίς και ιδίως στο Βιομηχανικό Πάρκο Αξιούπολης δοκιμάζονται και ο πολιτικός κόσμος του νομού απουσιάζει χαρακτηριστικά.

Δεν είναι δυνατόν επί 7 χρόνια τουλάχιστον να υφίσταται το κωμικοτραγικό καθεστώς, χωροθετημένου βιομηχανικού πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) και να χαρακτηρίζεται εκ των υστέρων σε περιοχή Natura.

Είναι επίσης εγκληματικό βιομηχανία κολοσσός διεθνώς, να μην έχει πρόσβαση σε οδικό άξονα, λόγω αδυναμίας ασφαλτόστρωσης 500 μέτρων, για τις μεταφορές της.

Οδηγούμαστε σε διεθνή διασυρμό και σε τραγελαφικές καταστάσεις στην Αξιούπολη. Υπάρχει διακομματική ευθύνη προσώπων για όλα αυτά τα χρόνια και είναι ντροπή να ομιλούν για έργα κάποιοι.

Είμαστε υποχρεωμένοι, δυστυχώς να δώσουμε τον αγώνα σ’ αυτόν το νομό για τα αυτονόητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υποκρισία.

Δεν πάει άλλο.

*Ιατρός – Πρ. Βουλευτής, Υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]