Πολιτική

Κ.Αρβανίτης: “Ήλπιζαν να μην ακούσουμε την κραυγή τους για τον χαμό των ανθρώπων τους”

Την δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στις Μουριές στο ξενοδοχείο “Θεά Δήμητρα” μαζί με την Ειρήνη Αγαθοπούλου, τον Νίκο Παρασκευόπουλο, τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ νομού Κιλκίς, επισκέφθηκε το Σάβατο 28.12.19 ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης “παρά την άρνηση χορήγησης αδείας και τις αποτροπές της αρμόδιας γενικής γραμματείας” όπως υπογράμμισε ο ίδιος σε ανάρτησή του στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Οι εργαζόμενοι και οι φιλοξενούμενοι μας υποδέχτηκαν και μας εξήγησαν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους ώστε να τα μεταφέρω στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και της GUE/NGL και την αρμόδια επιτροπή LIBE της οποίας είμαι μέλος.

Οι φιλοξενούμενοι φιλικοί, πράοι παρά τον πόνο τους, ήθελαν να μοιραστούν μαζί μας τα συναισθήματά τους. Οι εργαζόμενοι, άνθρωποι που πασχίζουν καθημερινά να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους τα στοιχειώδη.

Όπως και στις περισσότερες, έτσι και στη δομή των Μουριών τα προβλήματα είναι η έλλειψη μεταφραστών και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιθωριοποιεί ακόμη περισσότερο ταλαιπωρημένους ανθρώπους και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Η έλλειψη ψυχολογικής υποστήριξης σε ανθρώπους τραυματισμένους από τον πόλεμο, την προσφυγιά και τις κακουχίες, μπορεί να οδηγήσει σε τραγωδίες.

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ή μάλλον, καταλαβαίνουμε απόλυτα τον λόγο για τον οποίο οι αρμόδιοι δεν ήθελαν να μπούμε στη δομή των Μουριών και να μιλήσουμε με τους πρόσφυγες.

Ήλπιζαν να μην ακούσουμε την κραυγή τους για τον χαμό των ανθρώπων τους” έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.

Παρόμοια ανακοίνωση ανάρτησε και η βουλεύτρια νομού του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Χωρίς κανένα προβλήμα επισκεφθηκαμε το κέντρο φιλοξενίας στις Μουριές Κιλκίς με τον Κώστα Αρβανίτη. Συνομιλήσαμε με τα παιδιά που μένουν εκεί, ακούσαμε τις ανησυχίες τους και περιηγηθήκαμε στη δομή.

Αυτό που ζητούν οι άνθρωποι αυτοί είναι δυνατότητα ένταξης, δουλειά, εκπαίδευση και πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτά μάλλον δεν ήθελε το υπουργείο να ακούσουμε και για αυτό ήθελε να μας απαγορεύσει την είσοδο.

Διότι η σημερινή κυβέρνηση δεν ξέρει να ακούει και δεν θέλει να ακούει αυτούς που θεωρεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Έχει ευθύνες όμως, τις οποίες δεν μπορεί να κρύβει κάτω από το χαλί”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα