Κοινωνία

Η κοινωνία του νομού Κιλκίς πενθεί για τον Παναγιώτη Αλμασίδη

Σε ηλικία 55 ετών «έφυγε» από την ζωή, το μεσημέρι της Κυριακής 21.11.21, ο δημοτικός υπάλληλος Κιλκίς Παναγιώτης Αλμασίδης, ύστερα από «μάχη» με τον νέο κορωνοϊό, νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης επί σχεδόν ένα μήνα, γιά να υποκύψει, εν τέλει, στις επιπλοκές του ιού εξ αιτίας των σοβαρών υποκειμένων νοσημάτων, από τα οποία έπασχε.

Έτσι απετέλεσε έναν ακόμη «κρίκο» στην ήδη μακρά και στον νομό «αλυσίδα» των θυμάτων της πανδημίας.

Ο αλησμόνητος Παναγιώτης καταγόταν από τους Άνω Αποστόλους, από όπου ξεκίνησε την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του.

Πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εντάχθηκε, κατόπιν επιτυχών εξετάσεων, στην κιλκισιώτικη διαιτησία, στην οποία θήτευσε με επιτυχία, φτάνοντας μέχρι επόπτης δ΄εθνικής κατηγορίας.

Στον πολιτικό «στίβο» κατήλθε το 2015, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, ως υποψήφιος βουλευτής της «Ανεξάρτητων Ελλήνων», ενώ στις τοπικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς με τον συνδυασμό «Κιλκίς – Μαζί μπορούμε» του Αναστασίου (Σούλη) Καζαντζίδη.

Ως δημοτικός υπάλληλος στην υπηρεσία καθαριότητας πρώτα στην Παιονία και εσχάτως στο Κιλκίς ξεχώρισε γιά το ήθος, την εργατικότητα, την επαγγελματική ευσυνειδησία και την κοινωνικότητά του.

Επί πλέον, έδωσε ένα από τα φωτεινά παραδείγματα θέλησης και φιλομάθειας, όταν κατά το πρόσφατο παρελθόν έλαβε το απολυτήριο του λυκείου, και φοιτούσε στο τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ το οποίο είχε στερηθεί την εποχή των εγκυκλίων σπουδών για λόγους ανεξάρτητους από την θέλησή του.

Με την παντοτινή αποδημία του, η κοινωνία του νομού στερείται της παρουσίας ενός «δικού» της ανθρώπου, εξ ου και τα εύλογα ανάλογα συναισθήματα.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Αλμασίδης κατέλαβε μία μόνιμη θέση στην καρδιά και τον νου όλων.

Γι΄αυτό και η μνήμη του θα είναι αιωνία.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]