Οικονομία

Ομαλή η κίνηση των οχημάτων παρά την απεργία στα τελωνεία Ευζώνων, Δοϊράνης και Προμαχώνα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται μέχρι στιγμής η κίνηση των οχημάτων στα τελωνεία Ευζώνων, Δοϊράνης και Προμαχώνα, παρά την 24ωρη πανελλαδική απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων.

Στο τελωνείο των Ευζώνων, όπου η απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 6 τα ξημερώματα, η κίνηση των πεζών γίνεται κανονικά, όπως και των φορτηγών που μεταφέρουν ευπαθή και ιατρικά προϊόντα. Παράλληλα, κάθε μία ώρα επιτρέπεται η διέλευση όλων των οχημάτων για 10 λεπτά, με αποτέλεσμα να μην έχουν σχηματιστεί μεγάλες ουρές αναμονής. Στον συνοριακό σταθμό της Δοϊράνης ο αριθμός των διελεύσεων είναι ούτως ή άλλως περιορισμένος, οπότε δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Στον Προμαχώνα, τέλος, το τελωνείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας και, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λόγω του ότι η Βουλγαρία είναι κράτος-μέλος της ΕΕ και άρα οι διατυπώσεις και οι έλεγχοι ακολουθούν συγκεκριμένη, απλούστερη διαδικασία, επίσης δεν καταγράφονται ιδιαίτερα προβλήματα.

Η απεργία γίνεται με αφορμή αλλαγές που προωθεί η ΑΑΔΕ οι οποίες επηρεάζουν κυρίως τα περιφερειακά τελωνεία τα οποία κινδυνεύουν με συρρίκνωση και κλείσιμο.

Στην απεργία μετέχουν οι Τελωνειακοί γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει τις μετακινήσεις.

«Συμμετείχαμε σε όλα τα στάδια της επίλυσης των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και των εμπεριστατωμένων προτάσεων, αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός και το ζητούμενο για την ΑΑΔΕ ήταν να εφαρμόσει τις προειλημμένες αποφάσεις της.

Συνεχίζουμε με παρεμβάσεις μας στη Βουλή και διαρκείς επαφές με την πολιτική ηγεσία, τα κόμματα και τους φορείς.

Κλιμακώνουμε με την καθολική συμμετοχή στην απεργία, το πιο ισχυρό όπλο για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας με ενότητα, μαζικότητα και συντονισμένη συμπόρευση.

Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα των κινητοποιήσεων μας και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα υφίσταται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας σύμφωνα με την από 15.11.23 καταρτισθείσα Ειδική Συμφωνία» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές