Πολιτική

ΚΚΕ Κιλκίς: ««Όχι» και στις δύο προτάσεις»

Να «γυρίσουν» την πλάτη στο δίλημμα του δημοψηφίσματος αποδοκιμάζοντας τις προτάσεις τόσο των δανειστών όσο και της κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «Σκύλλα και Χάρυβδι», και «δύο σταγόνες νερού» προτρέπει τους πολίτες η τομεακή οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, συνιστώντάς τους ουσιαστικώς να επιλέξουν το με οποιοδήποτε τρόπο άκυρο ψηφοδέλτιο.
Στην σχετική ανακοίνωση, την οποία και παραθέτει κατά συγκριτικό τρόπο τις δύο προτάσεις, αναφέορνται τα εξής:
«Από την Σκύλλα στην Χάρυβδι του κεφαλαίου
οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι προτάσεις ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ

Τις δύο όψεις του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος αποτελούν οι προτάσεις της συγκυβέρνησης με αυτές των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, αφού και οι δυο, παρά τις όποιες επί μέρους διαφοροποιήσεις, υπηρετούν τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου, τα «μνημόνια» διαρκείας, τα διαδοχικά αντιλαϊκά μέτρα της «επομένης ημέρας».
Συγκεκριμένα, η ίδια η αντιλαϊκή διαπραγμάτευση κύλησε από το ένα στο άλλο «ισοδύναμο» μέτρο, με τον αντιλαϊκό πήχη να ανεβαίνει συνεχώς και την συγκυβέρνηση, από την αρχική λίστα των 48 σελίδων, να πηγαίνει στις 48+7 σελίδες και τα μέτρα 8 δισ. ευρώ για το β’ εξάμηνο του 2015 και για το 2016, με την αντιλαϊκή κοπτοραπτική να συνεχίζεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Μάλιστα, λίγο πριν την εμπλοκή, η συγκυβέρνηση, επιχειρώντας να «θολώσει» τα νερά, ισχυριζόταν μέσω διαρροών ότι αφαιρούσε ωρισμένα από τα πιο κραυγαλέα μέτρα της (π.χ. την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο Αιγαίο), ενώ στην ίδια ακριβώς ρότα κινήθηκε και η πλευρά των εταίρων.
Την ίδια ώρα, και στο νέο «μνημόνιο» της συγκυβέρνησης και στο νέο μνημόνιο των ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ παραμένουν ανέγγιχτα όλα ανεξαιρέτως τα αντιλαϊκά μέτρα της προηγούμενης «μνημονιακής» περιόδου, που βεβαίως δεν καταγράφονται στο σύνολό τους στον πίνακα που παρατίθεται.
Και με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν το «χαράτσι» του ΕΝΦΙΑ πάνω στην λαϊκή στέγη και την μικρή περιουσία, το ουσιαστικά ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο και η ενισχυμένη αφαίμαξη από τις «μνημονιακές» φορολογικές κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους, τα τέλη «αλληλεγγύης» και «επιτηδεύματος», η διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας. Σε ισχύ παραμένει η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα των αυταπασχολούμενων, η επιβολή φόρου 13% από το πρώτο ευρώ στα εισοδήματα των φτωχών αγροτών, η εκτίναξη του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών κ.ο.κ.
Ισχύουν μέχρι κεραίας η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους τους συνταξιούχους, του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, το πετσόκομμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά άθλια επίπεδα κ.ο.κ.
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά και την πεντάμηνη διαπραγμάτευση που διενεργήθηκε «εντός των τειχών» και για λογαριασμό του κεφαλαίου, οι «δύο προτάσεις» μοιάζουν πλέον με «δύο σταγόνες νερού».
Γι’ αυτό και η απάντηση του λαού στο δίλημμα του δημοψηφίσματος πρέπει να είναι η πρόταση του ΚΚΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσώπησε τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]