Πολιτική

ΚΚΕ: Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να συγχωνεύσει, να αποδυναμώσει ή να υποβαθμίσει περαιτέρω το Νοσοκομείο της Γουμένισσας!

Η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Γουμένισσας, όπως έχουν διατυπωθεί, αιτήματα που έχουν στο επίκεντρο την υπεράσπιση και την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας!

Στα σχέδια της κυβέρνησης για περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου Γουμένισσας εμείς απαντάμε:

ΚΑΝΕΝΑ νοσοκομείο και κέντρο υγείας δεν περισσεύει πουθενά στην Ελλάδα, ούτε στη Γουμένισσα!… Να ενισχυθούν ΤΩΡΑ τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας και τα κέντρα υγείας του Νομού! … Ούτε σκέψη για κλεισίματα-συγχωνεύσεις δομών υγείας και κλινικών!

Το «νέο ΕΣΥ» είναι ήδη εδώ… και αποτελεί απότοκο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που πετσόκοψαν τις κρατικές δαπάνες για την δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία, που συναίνεσαν στη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις. Η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ (σημερινό ΚΙΝΑΛ) για συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Υγεία, η διατήρηση του καθεστώτος των “εργολάβων” και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, υπέσκαψε τελικά το δημόσιο σύστημα Υγείας στέλνοντας πελάτες στους ιατρικούς ομίλους. Τελικά μετέτρεψαν την υγεία από αγαθό σε εμπόρευμα, που ο καθένας το αγοράζει ανάλογα με την τσέπη του.

Αυτό το αντιλαϊκό έργο τους αξιοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ. Σε περίοδο πανδημίας, που ο νομός καθημερινά καταγράφει όλο και περισσότερα κρούσματα, που οξύνεται η νοσηρότητα του πληθυσμού από την παραμέληση χρόνιων νόσων, που η προληπτική ιατρική αποτελεί “είδος πολυτελείας” για τους περισσότερους, η κυβέρνηση απειλεί με κλείσιμο νοσοκομείων.

Οι αναστολές εργασίας και τα τεράστια κενά που η κυβέρνηση δημιούργησε ήταν η χαριστική βολή! Τα οξυμένα προβλήματα που προέκυψαν στις κλινικές και στη συνολική λειτουργία των δύο νοσοκομείων του Κιλκίς, δεν λύνονται με μετακινήσεις προσωπικού και ολιγόμηνη παράταση των συμβασιούχων αλλά με μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων και γενναία κρατική χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας!

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς, συνολικά το Κιλκισιώτικο λαό να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές που εμπορευματοποιούν την υγεία και στα σχέδια συγχωνεύσεων-κλεισιμάτων κλινικών και νοσοκομείων σε όλο το νομό, με ταυτόχρονη ενίσχυση όλων των νοσοκομείων και των ΚΥ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, κάλυψη των αναγκών σε εξοπλισμό!

Το ΚΚΕ στηρίζει τις διεκδικήσεις των σωματείων των εργαζομένων και άλλων μαζικών φορέων για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, καθολικό πρόγραμμα δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με ουσιαστική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση του εμβολιασμού, ενάντια στην κυβέρνηση που ενισχύει με την πολιτική της το φόβο, τη σύγχυση και τον ανορθολογισμό.

Η θέση του ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, καθολικό , σύγχρονο και απολύτως δωρεάν είναι η μόνη που είναι σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων , των λαϊκών οικογενειών. Ένα σύστημα Υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, όπου η υγεία θα είναι κατοχυρωμένο κοινωνικό αγαθό, που θα προσφέρεται σε όλους δωρεάν χωρίς όρους και προϋποθέσεις και όχι όπως σήμερα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Η θέση αυτή εδράζεται στέρεα στην αντικειμενική θεώρηση ότι η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια άλματα και μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες του λαού, που τώρα θυσιάζονται για τα κέρδη των λίγων. Αυτή είναι και η μόνη λύση που ανταποκρίνεται πλήρως στην ανάγκη των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων του Κιλκίς για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Το ΚΚΕ μαζί με τους εργαζόμενους της περιοχής, με τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, θα είναι κι αυτή τη φορά στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα