Πολιτική

Με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός του Κιλκίς

Μία ακόμα εκδήλωση με μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε στο Π. Αγιονέρι, την Κυριακή, με τις υποψήφιες βουλευτές του ΚΚΕ, Σταυρούλα Νικολαΐδου και Μέμα Τεμεκενίδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η γραμματέας της ΤΕ Κιλκίς, Ειρήνη Χατζή, ο δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Κιλκίς, Γιάννης Φαχουρίδης ο οποίος θα είναι υποψήφιος για περιφερειακός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές, και ο Κώστας Σιδηρόπουλος μέλος του ΓΠ Κεν. Μακεδονίας.

Οι δύο υποψήφιες τόνισαν στις ομιλίες τους ότι για να είναι κερδισμένος ο λαός του Κιλκίς στις 22 Μάη, χρειάζεται τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και τσακίζουν τις ζωές μας ο ένας μετά τον άλλο, να είναι όσο πιο αδύναμα γίνεται, ώστε να δυσκολεύονται να παίρνουν αντιλαϊκές αποφάσεις. Και απέναντί τους να έχουν ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με περισσότερους βουλευτές, με βουλευτή και στο Κιλκίς, για να δυναμώσουν οι αγώνες, οι διεκδικήσεις και οι κατακτήσεις του λαού.

Εξάλλου, όπως ανέφεραν, το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές υποψήφιοι, ήταν αυτοί που την προηγούμενη περίοδο δεν κάθισαν με «σταυρωμένα χέρια», ούτε εμφανίζονται τώρα προεκλογικά από το πουθενά. Το ΚΚΕ ήταν αυτό που μπήκε μπροστά για να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού στην πανδημία, που κατέθεσε προτάσεις για την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα αγροτικά ιατρεία του Κιλκίς, για τις δομές πρόνοιας, τους παιδικούς σταθμούς κτλ. Το ΚΚΕ, ήταν το μόνο κόμμα στο Κιλκίς, που στήριξε τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του νομού, απέναντι στις απολύσεις, τις απλήρωτες ώρες εργασίας, τους χαμηλούς μισθούς, την εντατικοποίηση της εργασίας.

Την ίδια ώρα – τόσο οι εκλεγμένοι βουλευτές, όσο και αυτοί που σήμερα επιδιώκουν να εκλεγούν από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – όχι μόνο «δεν έβγαζαν άχνα» για όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, αλλά από κοινού στη βουλή ψήφιζαν αντιλαϊκά νομοσχέδια, όπως ο νόμος Χατζηδάκη, οι πλειστηριασμοί, η παράδοση φιλέτων σε επενδυτές, οι ιδιωτικοποιήσεις κτλ. Ενώ με ευθύνη όλων τους, η φορολογία των λαϊκών στρωμάτων αυξήθηκε κατά 30% από το 2015 μέχρι σήμερα, και όλοι μαζί έχουν κρατήσει τους μισθούς και τις συντάξεις σε επίπεδα που δεν βγαίνει ο μήνας. Την ίδια στιγμή που στους βιομήχανους του Κιλκίς, οι οποίοι σε ένα χρόνο μετράνε κέρδη πάνω από 70 εκ. ευρώ, η κυβέρνηση τους δίνει άλλα 80 εκ. ευρώ επιδοτήσεις.

Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα που θέτει ένας κόσμο ότι «το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει», εξήγησαν ότι «το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσίας με κριτήριο της ανάγκες του λαού, και είναι έτοιμο να το υπηρετήσει, και από κυβερνητικές θέσεις, όταν ο λαός το επιλέξει, στα πλαίσια, όμως, μιας ριζικά διαφορετικής οργάνωσης της παραγωγής με κοινωνική ιδιοκτησία και κεντρικό σχεδιασμό».

Άρα, η μόνη κερδισμένη για το λαό ψήφος είναι αυτή στο ΚΚΕ, το οποίο είναι το πιο αξιόπιστο κόμμα, μπορεί να εξασφαλίσει σταθερότητα για το λαό, αυτά που λέει προεκλογικά τα κάνει και μετεκλογικά, και η ψήφος μένει στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τους εργαζόμενους και όχι από funds, βιομήχανους και λόμπι

Περισσότερα

(ΔΑΣ–ΟΤΑ) Eργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας: “Όχι άλλες θυσίες στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων…”

Το πρόσφατο ατύχημα στην διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Κιλκίς που προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό της συμβασιούχου συναδέλφισσας μας, συνοδό απορριμματοφόρου, […]

Δείτε ακόμα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]