Γενικά

Κινητή μονάδα θα ενημερώσει για Το περιεχόμενο δράσεων του ΤΕΒΑ

Θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελουμένων του ΤΕΒΑ και ζητήματα υγείας, ατομικής υγιεινής διατροφής των ωφελουμένων του ιδίου προγράμματος θα καλύψει κινητή μονάδα ενημέρωσης που πραγματοποιεί εξόρμηση στις έδρες των έξι δημοτικών ενοτήτων δήμου Κιλκίς την ερχόμενη εβδομάδα.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«…Σύμφωνα με το πρόγραμμα η κινητή μονάδα ενημέρωσης θα βρίσκεται:

-Την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, 10.00, στον Καμπάνη (αίθουσα τοπικού πολιτιστικού συλλόγου) και στις 12.00 στον Μικρόκαμπο (αίθουσα τοπικού πολιτιστικού συλλόγου).

-Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, 10.00, στην Τέρπυλλο (διοικητικό κτίριο της δημοτικής ενότητας Κρουσσών) και 12.00 στο Χέρσο (χώρος πρώην αναψυκτηρίου).

-Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, 10.00, στο Δροσάτο (αίθουσα τοπικού πολιτιστικού συλλόγου) και στις 12.00 στον ΣΣ Μουριών (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Σε ό,τι αφορά στις θεματικές που θα αναπτυχθούν:

Κοινωνικοποίηση παιδιών
Βασικός άξονας θα είναι η ενημέρωση για θέματα κοινωνικοποίησης των παιδιών των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο «βαν» θα βρίσκεται η ψυχολόγος και η κοινωνική λειτουργός του ινστιτούτου ανάπτυξης τεχνολογίας και ανθρώπινων πόρων (Ι.Α.Τ.Α.Π.) και θα ενημερώνουν τους γονείς σχετικά με τα οφέλη της κοινωνικοποίησης τις διαδικασίες ενίσχυσης αυτής και τα αποτελέσματα στην υγιή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών. Η κινητή μονάδα («βαν») θα είναι εξοπλισμένη και στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες ανοιχτή προς όποιον γονέα θέλει να ενημερωθεί ατομικά σε θέματα που αφορούν την κοινωνικοποίηση του παιδιού του. Επίσης, θα δοθούν εκπαιδευτικά παιχνίδια στα παιδιά, όπως ντόμινο, φιδάκι, γκρινιάρης, τζέγκα, τα οποία ενισχύουν τις δεξιότητες των παιδιών αλλά και το ομαδικό πνεύμα.

Υγεία και υγιεινή διατροφή
Βασικός στόχος θα είναι η ενημέρωση για θέματα υγείας ατομικής υγιεινής και υγιεινής διατροφής των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ. Στο «βαν» που θα βρίσκεται σε κάθε δημοτική ενότητα θα δίνεται η δυνατότητα για εξατομικευμένες συμβουλές υγείας στον κάθε συμμετέχοντα από νοσηλεύτρια και διαιτολόγο – διατροφολόγο. Η κινητή μονάδα φέρνει τους ειδικούς κοντά στους ωφελούμενους τους δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουν προσωπικά μαζί τους και μέσω των συζητήσεων τους να γίνουν αντιληπτές οι ανάγκες τους για μελλοντικές δράσεις που πρέπει να αναλάβει το ίδιο το άτομο. Επειτα από την συμβουλευτική θα δίνονται συμβολικά δώρα, όπως είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά μαντηλάκια, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα).
Η ενημερωτική εξόρμηση της κινητής μονάδας εντάσσεται στο πλαίσιο των συνοδευτικών δράσεων του ΤΕΒΑ και πραγματοποιείται από τον δήμο Κιλκίς σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]