Γενικά

Κινητικότητα στην παροχή φυσικού αερίου στο Κιλκίς με την παραχώρηση χώρου για σταθμό διανομής

Κάτι φαίνεται να κινείται γύρω από την υπόθεση παροχής φυσικού αερίου και σε ιδιώτες καταναλωτές μέσω αστικού δικτύου στην πόλη του Κιλκίς.

Μία υπόθεση, που έχει καταστεί πραγματικό «σήριαλ» για ένα σημαντικό μέρος του Κιλκίς, το οποίο, με βάση την σχετική μελέτη εφαρμογής, θα μπορέσει να συνδεθεί με την χρήση του φυσικού αερίου, καθώς ευρίσκεται εκατέρωθεν του διερχομένου αγωγού, που συνδέει μεγάλους χρήστες του δημοσίου, όπως το νοσοκομείο του Κιλκίς και το διοικητήριο.

Με τις κατά καιρούς διαψεύσεις των κυβερνητικών, και όχι μόνο, εξαγγελιών να έχουν αποτελέσει αντικείμενο χλεύης και διαγκωνισμού πολιτικών στελεχών, αναφορικά με το πρόσωπο του κομιστή του.

Βεβαίως, πέραν της όποιας κυβερνητικής ολιγωρίας επί του θέματος, οι εξελίξεις γύρω από αυτό έχουν να κάνουν και με μια σειρά από άλλες παραμέτρους, που σχετίζονται με την λειτουργία της ελεύθερης αγορά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, από μόνες τους έχουν συμβάλει στην βραδεία πορεία της επίμαχης υπόθεσης.

Γι΄αυτό τον λόγο έχει σίγουρα ενδιαφέρον το γεγονός, ότι πριν από μερικές ημέρες με σχετικό της έγγραφο η «Εταιρία Διανομής Φυσικού Αερίου Λοιπής Ελλάδος ΑΕ» ζητεί από τον δήμο Κιλκίς να της διατεθεί έκταση περίπου πενήντα τετραγωνικών μέτρων (9Χ5 μέτρα) πλησίον του κεντρικού αγωγού, που διέρχεται από την περιφερειακή οδό της πόλης του Κιλκίς με κατεύθυνση προς την βιομηχανική περιοχή Κιλκίς στο Σταυροχώρι, που θα αξιοποιηθεί για την κατασκευή αποσυμπιεστή του φυσικού αερίου από 19 σε τέσσερα μπαρ, ώστε να τροφοδοτηθεί με αυτό το αστικό δίκτυο της πόλης του Κιλκίς.

Το εν λόγω πρόγραμμα, που υλοποιείται από πλευράς της εταιρίας σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει δρομολογήσει την κατασκευή έργων, που αφορούν στην επέκταση αστικών δικτύων φυσικού αερίου σε έξι πόλεις της περιφέρειάς μας μεταξύ των οποίων και η πόλη του Κιλκίς.

Όπως σημειώνει το σχετικό έγγραφο, που υπογράφει ο διευθυντής έργων της ΔΕΔΑ Αυγουστίνος Σγουράκης, οι εργασίες εγκατάστασης της μονάδος, που δεν αναδίδει οσμές, δεν δημιουργεί ηχητική ρύπανση ή οποιουδήποτε είδους μόλυνση του περιβάλλοντος, και που συνήθως εγκαθίσταται εντός αστικών περιοχών (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη), θα διαρκέσουν περίπου τρείς εβδομάδες.

Μάλιστα, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες συνενοήσεις με την ΔΕΔΑ από πλευράς του δήμου και αναζητείται η εξεύρεση κατάλληλου χώρου, καθώς ο υποδεικνυόμενος από μέρους της δεν είναι της κυριότητάς του, ενώ λίαν συντόμως θα υπάρξει συνάντηση στελεχών της επιχείρησης με την δημοτική αρχή του Κιλκίς και τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη, με σκοπό να την ενημερώσουν γύρω από την υπόθεση, αλλά και για να προχωρήσουν ενδεχόμενα στην αυτοψία του χώρου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα