Αθλητισμός

Νίκησε κακό γήπεδο, κρύο και …ΠΑΟΚ ο Κιλκισιακός (2-0) στο τέλος του α΄γύρου


(VIDEO) από το www. Rodopi Sports
Με εκτός έδρας νίκη επί του ουραγού ΠΑΟ Κοσμίου, με 2-0, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας ο Κιλκισιακός, φτάνοντας έτσι στο «κατώφλι» της προνομιούχου πρώτης οκτάδος και σε απόσταση «βολής» από την πρώτη τετράδα.
Αν και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το θεωρητικώς ασθενέστερο του πρωταθλήματος, η αποστολή του κιλκισιώτικου συγκροτήματος δεν ήταν εύκολη, καθώς χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει τρεις «αντιπάλους». Τον κακό αγωνιστικό χώρο, το δριμύ ψύχος και …τον ΠΑΟΚ.
Παρ’ όλα αυτά, και προς επίρρωσιν της αγωνιστικής ανόδου του του τελευταίου καιρού, ο Κιλκισιακός έπαιξε με περίσσευμα σοβαρότητας και μαχητικότητας, μη αφήνοντας στον ΠΑΟΚ το παραμικρό περιθώριο ουσιαστικής αντίδρασης.
kosmio-kilkisiakosΕιδικότερα στο πρώτο ημιχρόνιο η κυριαρχία Κιλκισιωτών υπήρξε πλήρης, ενώ και στην επανάληψη, αν και με σαφή την πρόθεση της οικονομίας δυνάμεων και αποφυγής κινδύνων λόγω «παγίδων» αγωνιστικού χώρου, διατήρησε την εδαφική υπεροχή κατά το μεγαλύτερο διάστημα.
Πάντως, για άλλη μία φορά έδειξε την υστέρησή του στον «εκτελεστικό» τομέα, χάνοντας και πάλι αρκετές σημαντικές ευκαιρίες, με κορυφαία αυτήν του Καλαϊτζίδη στο 68’ ενώ στο 21’ στάθηκε άτυχος, όταν από κεφαλιά του Λογγινίδη η μπάλλα προσέκρουσε στην αριστερή κάθετη δοκό.
Την νίκη «θεμελίωσε» το τέρμα του πολύπειρου Παντελιάδη στο 18’, ύστερα από σουτ του Μπελίτσα και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Παπανικολάου, ενώ η εδραίωσή της ήλθε στο 92’ με έξοχη ατομική προσπάθεια του Μπελίτσα που ξεκινώντας από το κέντρο του γηπέδου απέφυγε όποιον αμυνόμενο επιχείρησε να τον ανακόψει καθώς και τον Παπανικολάου και «πλάσαρε» σε κενή εστία.
Λίγο νωρίτερα, στο 87’, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν την πρώτη… και τελευταία αξιόλογη φάση στην περιοχή του Κιλκισιακού, ζητώντας μάλιστα πέναλτυ σε επέμβαση του Καρατζιά.
Υπό τις προαναφερθείσες συνθήκες, περισσότερο από την νίκη και τους τρεις βαθμούς μετρά η συνολική αγωνιστική συμπεριφορά του Κιλκισιακού, η οποία παρέπεμπε σε ομάδα που αξίζει να βρίσκεται σε καλύτερη βαθμολογική θέση από την σημερινή.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Σερταρίδης, Τριανταφυλλίδης (85’ Καρατζιάς), Μαυροκεφαλίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Ηλιόπουλος (58’ Καλαιτζίδης), Λογγινίδης, Αϊβαζίδης, Παντελιάδης, Μπελίτσας.
•Η επομένη ημέρα: Κυριακή 2.2.14, 15.00, Κιλκισιακός – Αγροτικός Αστήρ Ευόσμου

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα