Αθλητισμός

Ηττα του Κιλκισιακού στα Σέρρας με …εκπρόθεσμο τέρμα (1-0) στο 96΄!

Πραγματοποίησε εμφάνιση νίκης, γνώρισε την ήττα με… εκπρόθεσμο τέρμα!
Ετσι, ο Κιλκισιακός έχει κάθε λόγο να θεωρεί άδικη την εκτός έδρας ήττα του από τον Πανσερραϊκό με 1-0.
Μία ήττα με τέρμα που σημειώθηκε στο …96’, και ενώ κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα πολύ καλός διαιτητής Γρατσάνης (Τρικάλων) υπέδειξε συνολικά καθυστέρηση πέντε λεπτών!
Οι Κιλκισιώτες, όντας «αγκαλιά» με την ισοπαλία, επέλεξαν να παραχωρούν διαδοχικά πλάγια, μόλις το χρονόμετρο υπερέβη το ενενηκοστό πέμπτο λεπτό. Υστερα αό αυτά οι Σερραίοι επεχείρησαν «τυφλό» μακρινό «γέμισμα», προκαλώντας σύγχυση στην περιοχή του Κιλκισιακού, από την οποία επωφελήθηκε ο Γκάγκας, που με προβολή «λύτρωσε» τον Πανσερραϊκό, μιας και οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν καλά – καλά να κάνουν σέντρα!
Κατ’ αυτόν τον τρόπο «εγράφη» το χρονικό μιας μεγάλης ποδοσφαιρικής αδικίας, αφού ο Κιλκισιακός διεκδίκησε επί ίσοις όροις την νίκη, ενώ από την στιγμή που έως το 90’ δεν έφτασε σ’ αυτήν, το αποτέλεσμα που θα ήταν δικαιότερο σε σχέση με την προσπάθειά του, θα ήταν η ισοπαλία.
Ο διεκδικητής του τίτλου Πανσερραϊκός έπαιξε επιθετικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά βρέθηκε μπροστά από το «εμπόδιο» της υποδειγματικής αμυντικής οργάνωσης του Κιλκισιακού, ο οποίος εφάρμοσε άσκησε την πίεσή του από έξω από την περιοχή του μέχρι το κέντρο του γηπέδου ελαχιστοποιώντας τις τελικές προσπάθειες του γηπεδούχου και εξαπολύονται συχνά «φαρμακερές» επιθέσεις ή αντεπιθέσεις, που υποχρέωναν τον Πανσερραϊκό σε αναδίπλωση.
Ετσι, όχι μόνον έκανε αισθητή την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και δημιούργησε ίδιο αριθμό σημαντικών ευκαιριών με τον αντίπαλό του.
Μάλστα, όταν στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο Πανσερραϊκός πέρασε όλς μπροστά, με τρεις κεντρικούς κυνηγούς σε μίαν απέλπιδα προσπάθεια κατάκτησης της νίκης, ένιωσε την μεγαλύτερη απειλή από τον Κιλκισιακό, με την ταχύτατη ανάπτυξη των αντεπιθέσεών του, οι περισσότερες των οποίων «σκάλωσαν» την τελευταία στιγμή.
Και είναι εξαιρετικώς άδικο για την ομάδα του Κιλκίς, το ότι με το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου έχασε διαδοχικώς με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0) τους δύο αγώνες της με τις δύο πρώτες της κατάταξης, εκεί που άξιζε να τις νικήσει και τις δύο και να μειώσει κάπως την απόσταση από αυτές.
Φάσεις – Τέρμα
3’ Ενστικτώδης απόκρουση του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού Τοπαλίδη σε «καρφωτή» κεφαλιά του Καρυπίδη από το ύψος του πέναλτυ.
6’ Από ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κωνσταντινίδη, η μπάλλα στην οριζόντια δοκό του Κιλκισιακού.
47’ Ο Μπαντής εξουδετερώνει κεφαλιά του Κωνσταντινίδη από ευνοϊκή θέση.
55’ Από εξαιρετικώς ευνοϊκή θέση ο Τζεβελέκης, ύστερα από μεταβίβαση του Αϊβαζίδη, στέλνει την μπάλλα πάνω από την οριζόντια δοκό.
69’ Κλασική ευκαιρία χάνει ο Μπελίτσας, στέλνοντας από πλεονεκτική θέση την μπάλλα πάνω στον Τοπαλίδη.
76’ Σουτ-φάουλ του Ρούμπου, και η μπάλλα στην δεξιά συμβολή των νομών.
81’ Ο Μπελίτσας καθυστερεί να «κρεμάσει» τον ευρεθέντα εκτός θέσεως Τοπαλίδη, με επακόλουθο να τον προλάβουν οι αμυνόμενοι και να αποτρέψουν τον κίνδυνο.
90’ Θετική επέμβαση Μπαντή σε σουτ του Κωνσταντινίδη, που εκτελεί.. ανύπαρκτο φάουλ. Η μπάλλα φτάνει στον Μπονέρη, που επιχειρεί νέο σουτ, με τον Μπαντή να επεμβαίνει και πάλι σωτήρια, και την μπάλλα να «βρίσκει», μετά την απόκρουσή του, στην οριζόντια δοκό.
94’ Ο Αμανατίδης αργεί να τροφοδοτήσει τον ευρισκόμενο σε πλεονεκτική θέση Σαβελίδη, με επακόλουθο την απώλεια άλλης μιας σημαντικής ευκαιρίας.
Ακολούθησε η ανεξήγητη υπέρβαση του υποδειχθέντος διαστήματος καθυστερήσεων και η μνημονευθείσα φάση του τέρματος.
Ο Κιλκισιακός έδειξε και με αυτήν την εμφάνισή του, ότι αξίζει να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη βαθμολογική θέση από την σημερινή.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μάντζιος, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Αμανατίδης, Σαβελίδης, Καρανδρέας (53’ Τζεβελέκης), Μπελίτσας, Παντελιάδης (63’ Τριανταφυλλίδης), Μπιτζικόπουλος (53’ Αϊβαζίδης).
Η επομένη ημέρα:
Κυριακή 16.2.14, 15.00, Κιλκισιακός – Εβρος Σουφλίου

Περισσότερα

Αβεβαιότητα… από την μέση και κάτω!

Στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, που απομένουν, έξι ομάδες είναι εκτεθειμένες στο θεωρητικό ενδεχόμενο να «μπλέξουν» στους αγώνες διαβάθμισης για την […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας