Αθλητισμός

Καθοριστικούς αγώνες δίνουν σήμερα Εθνικός και Κιλκισιακός

Καθοριστικούς γιά την περαιτέρω πορεία τους αγώνες δίνουν σήμερα (και όχι αύριο, λόγω της εορτής της Καθαράς Δευτέρας) οι εκπρόσωποι του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου στην γ’ εθνική κατηγορία Εθνικός Νέου Αγιονερίου και Κιλκισιακός.
Ο βαθμολογικώς υπερτερών Εθνικός, με την θαυμάσια πορεία του τελευταίου διμήνου που τον έφερε στην τέταρτη θέση της κατάταξης του πρωταθλήματος α’ ομίλου υποδέχεται το Βυζάντιο Κοκκινοχώματος, σε μιάν αναμέτρηση που «κρύβει παγίδες» εξ αιτίας της αγωνιστικής αστάθειας του φιλοξενουμένου, που τον καθιστά ικανό γιά το καλύτερο και γιά το χειρότερο. Οσον αφορά στην σύνθεση, ο προπονητής Κυριάκος Αβραμίδης υπολογίζει σε όλους τους παίκτες πλην του Σπάσιτς, ο οποίος τελεί υπό εσωτερικήν τιμωρίαν γιά πειθαρχικό παράπτωμα.
Το Βυζάντιο θα ταξιδέψει στο Αγιονέρι για τη κόντρα με την τοπική ομάδα και θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να μείνει στα ψηλά. Δικαίωμα συμμετοχής απέκτησε ο νεοαποκτηθείς Γιώργος Ζαγοριανός ενώ απόντες είναι οι τιμωρημένοι Μιχάλης Σπυρίδης και Νίκος Παυλίδης αλλά και οι τραυματίες Καπνόπουλος και Σαμαράς. Επιστρέφει ο Μπάμπης Προβατίδης που είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι με το Μακεδονικό.
Ακομη πιό δύσκολη η αποστολή του Κιλκισιακού, που αγωνίζεται εκτός έδρας με τον έχοντα τον ίδιο με αυτόν στόχο, ήτοι της παραμονής στην κατηγορία, Ηρακλή Αμπελοκήπων, που χαρακτηρίζεται επίσης από επικίνδυνη αστάθεια. Τα προβλήματα σύνθεσης γιά τον προπονητή Γιάννη Ζαπρόπουλο εστιάζονται στην συνεχιζόμενη «καθήλωση» του Σερταρίδη λόγω τραυματισμού και στην απουσία του τελούντος υπό εσωτερικήν τιμωρίαν Τζεβελέκη.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπελίτσα, που ταλαιπωρήθηκε αυτές τις ημέρες από ίωση, ενώ το «παρών» δηλώνει ο Μαυροκεφαλίδης, που ανέκαμψε πλήρως από τον τραυματισμό του.
Και οι δύο σημερινοί αγώνες θα αρχίσουν στις 3 μετά το μεσημέρι.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου είναι το εξής:
ΠΑΟ ΚΟΣΜΙΟΥ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Σέζος, Ναλμπάντης, Πεντζερέτζης (Κιλκίς)
ΑΡΗΣ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΥ-ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ
Κοεμτζίδης, Καράμπουλας, Θεοδώρου (Πιερίας)
ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Τσακαλίδης (Χαλκιδικής), Δηλγεράκης, Χατζηνάκος (Δράμας)
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ-ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΜΑΤΟΣ
Γρατσάνης, Νταλούκας, Τζάνης (Τρικάλων)
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ
Μαστροδήμος, Γκαρέλης, Καρακώστας (Λάρισας)
ΟΡΦΕΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Κυριαζίδης, Βασιλόπουλος (Εβρου), Μανάκης (Θράκης)
ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ-ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ
Καραντώνης, Κελεσίδης, Παπαδάκης (Ημαθίας)
ΜΟΥΔΑΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ
Μπουρμασόπουλος, Νατσιούλας, Αναστασίου (Λάρισας)

Αυλαία του πρωταθλήματος τέσσερις μέρες νωρίτερα
Η αυλαία στη φετινή Γ΄Εθνική κατηγορία θα πέσει στις 21 Μαίου αντί για τις 25 λόγω των δημοτικών εκλογών.

Η 29η και 30η αγωνιστική είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στις 18/5 και 25/5, αντίστοιχα. Μεταφέρθηκαν όμως για τις 14/5 και 21/5 λόγω Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωοεκλογών. Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ΄Εθνικής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα