Αθλητισμός

Αντί νίκης, …0-1 από τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα ο Κιλκισιακός

Στο ποδόσφαιρο δεν υπερισχύει πάντα ο καλύτερος.
Ο κανόνας αυτός βρήκε τραγική επαλήθευση στην περίπτωση του εντός έδρας αγώνα του Κιλκισιακού με τον πρωτοπόρο Αγροτικό Αστέρα Ευόσμου, με τον πρώτο να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και στις εντυπώσεις και τον δεύτερο… να αναδεικνύεται νικητής με 1-0.
Η «γεύση» αυτής της ήττας καθίσταται εντονώτερα «πικρή» για την ομάδα του Κιλκίς, από την στιμγή που αυτή προήλθε από την εκ μέρους του αντιπάλου εκμετάλλευση της πρώτης και ουσιαστικώς μοναδικής αξιόλογης ευκαιρίας του, στο 52’ από τον Λαζαρίδη!
Σε όλο το προηγούμενο καθώς και στο επόμενο διάστημα ο Κιλκισιακός αγωνίσθηκε με επιθετική τακτική και πνεύμα και διατήρησε πρωτοβουλία κινήσεων και εδαφική υπεροχή, που κατά διαστήματα γινόταν ασφυκτική!
Ωστόσο, για άλλη μία φορά το κιλκισιώτικο συγκρότημα προδόθηκε από την υστέρησή του στον «εκτελεστικό» τομέα, καθώς έχασε και πάλι αρκετές σημαντικές ευκαιρίες με την ίδια ευκολία, με την οποία τις δημιούργησε.
Η αδυναμία του αυτή κατεδείχθη ιδίως μετά το 63’, όταν συνέχισε να αγωνίζεται με αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Γεωργιάδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, οπότε και η υπεροχή του υπήρξε σχεδόν καθολική.
Την πρώτη σημαντική ευκαιρία την έχασε στο 7’ όταν από σουτ του Ηλιόπουλου η μπάλλα πέρασε «ξυστά» δίπλα από την δεξιά κάθετη δοκό.
Στο 34’ ο Κιλκισιώτης (πρώην παίκτης της Δόξας Χέρσου) τερματοφύλακα του Αγροτικού Αστέρος επενέβη σωτήρια σε σουτ-φάουλ του Παντελιάδη.
Νέα μεγάλη ευκαιρία στο 36’, όταν, βλέποντας τον Ταταρίδη μακριά από την εστία του, ο Καρανδρέας ενεργεί βεβιασμένα, στέλνοντας την μπάλλα με ψηλοκρεμαστό πλασέ από την αριστερή κάθετη δοκό.
Οπως αναφέρθηκε, η επανάληψη ανήκει στον Κιλκισιακό, παρά το «μούδιασμα» από την φάση του 52’, που στοίχισε το 0-1. Ετσι, συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί για την ανατροπή, όμως πάντοτε την τελευταία στιγμή οι προσπάθειες του «σκάλωναν» είτε λίγο έξω από την περιοχή του Αγροτικού Αστέρα είτε μέσα σε αυτήν.
Η τελευταία κλασική ευκαιρία, τουλάχιστον για την ισοφάριση, χάθηκε στο 85’, όταν από «εξαιρετικώς ευνοϊκή θέση, ο Καρανδρέας δεν «έπιασε» το συρτό σουτ όπως θα ήθελε, με επακόλουθο η μπάλλα να περάσει ελάχιστα έξω από την αριστερή κάθετη δοκό.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα ο Κιλκισιακός «εγκαταστάθηκε» σχεδόν «σύσσωμος» μεταξύ κέντρου του γηπέδου και μεγάλης περιοχής, «παίζοντας τα όλα για όλα» και αφήνοντας εντελώς ακάλυπτα τα νώτα του.
Ετσι, κινδύνευσε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα, όταν στο 83’ και στο 90’ ο Αγροτικός Αστήρ «έσπασε» τον αποκλεισμό με αιφνιδιαστικές αντεπιθέσεις, υποχρεώνοντας τον Μπαντή σε δύο σωτήριες επεμβάσεις.
Ωστόσο, αυτές οι δύο τελευταίες ευκαιρίες των φιλοξενουμέων δεν μπορούν να κάνουν την πλάστιγγα των εντυπώσεων να γείρει προς το μέρος τους ή να αναφερθούν σε ισότιμη μεταχείριση των δύο ομάδων από την τύχη.
Αντιθέτως, αυτή «γύρισε τα νώτα» της στον Κιλκισιακό και έστρωσε στρώμα σωτηρίας στον Αγροτικό Αστέρα, χάρη στο οποίο έμεινε «αλώβητος», ενώ «έπεσε»… από τον Λευκό Πύργο!
Το κακό είναι, ότι η ήττα αυτή εκτρέπει, προς το παρόν τουλάχιστον την ομάδα του Κιλκίς από τον «δρόμο» προς τις ασφαλείς θέσεις και περιορίζει δραματικώς τις θεωρητικές πιθανότητες μείωσης της απόστασής της από την κορυφή.
Και τούτο σημαίνει, ότι πρέπει να εντείνει ακόμη περισσότερο την προσπάθειά της, για την συνέχεια, ώστε τουλάχιστον να μην «μπλέξει» σε… «ανεπιθύμητες καταστάσεις».
Η σύνθεση:
Μπαντής, Σερταρίδης (55’ Σαβελίδης), Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Μάντζιος, Αμανατίδης, Ηλιόπουλος (64’ Αϊβαζίδης), Λογγινίδης, Καρανδρέας, Παντελιάδης, Μπελίτσας (84’ Μπιτζικόπουλος).
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 9.2.14, 15.00, Πανσερραϊκός – Κιλκισιακός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα