Αθλητισμός

Ο Κιλκισιακός άφησε τον «χρυσό» … στην Χρυσούπολη (0-0)

 

«Χρυσή» ευκαιρία νίκης… στην Χρυσούπολη «κλώτσησε» ο Κιλκισιακός, μένοντας στο 0-0 με τον τοπικό Νέστο εξ αιτίας του γνωστού προβλήματος της υστέρησής του στην τελική προσπάθεια.
Ενώ, δηλαδή, η ομάδα του Κιλκίς έπιασε απόδοση ενδεικτική αγωνιστικής ανόδου, για άλλη μία φορά έχασε σωρεία κλασικών ευκαιριών σε καθοριστικά σημεία του αγώνα, φτάνοντας μεν στο καλό, όχι όμως στο καλύτερο, κάτι που έδειξε ότι μπορούσε να επιτύχει.
Το πρώτο ημιχρόνιο κύλησε σε γενική μετριότητα, με τις δύο ομάδες να δίνουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση των νώτων, να υποπίπτουν με ευκολία σε λάθη και να μην ολοκληρώνουν τις προσπάθειές τους.
Κατά το ανωτέρω διάστημα δημιουργήθηκαν δύο όλες και όλες αξιόλογες φάσεις, με τον Μπαντή να εξουδετερώνει στο 5’ σουτ του Τζέκου και τον Μπελίτσα να πιάνει στο 43’ από πλάγια αλλά πλεονεκτική θέση διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Νέστου.
Η επανάληψη ανήκει στον Κιλκισιακό, που ξεκίνησε δυναμικά, «ανέβασε» ταχύτητα, άσκησε κατά διαστήματα έντονη πίεση και γενικώς παρουσιάσθηκε εμφανώς ανώτερος του βαθμολογικού υπερτερούντος γηπεδούχου Νέστου.
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ1Ομως, όπως αναφέρθηκε, για άλλη μια φορά είτε η ολιγωρία είτε η βιασύνη είτε η ατυχία στην τελική προσπάθεια του «έκλεισαν» τον «δρόμο» προς τα δίχτυα, και ευτυχώς που απέφυγε τα χειρότερα σε δύο φάσεις, κατά τις οποίες, έχοντας περάσει όλος μπροστά πιέζοντας για την πολυπόθητη νίκη, βρέθηκε εκτεθειμένος σε αιφνιδιαστικές αντεπιθέσεις του Νέστου.
Στο 60’ ο Τριανταφυλλίδης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, για να τον μιμηθεί στο 64’ ο Μαχαιρούδης των γηπεδούχων.
Στην επόμενη «μεγάλη» φάση στο 70’ πρωταγωνίστησε ο τερματοφύλακας του Νέστου Αμουντζάκης, επεμβαίνοντας σωτήρια σε πλασέ του Ματεντζίδη από εξαιρετικώς πλεονεκτική θέση. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο 75’, όταν ο Μπαντής εξουδετέρωσε επικίνδυνο σουτ Ζεφίλα.
Από εκεί και πέρα ο Κιλκισιακός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο, και στα τελευταία λεπτά «άγγιξε» την νίκη, που χάθηκε στο 86’, όταν ο Σαβελίδης δεν βρήκε στόχο από μέσα από την μικρή περιοχή, ύστερα από «κομπίνα» Παντελιάδη και Λογγινίδη σε εκτέλεση φάουλ, και στο 93’, όταν ο ίδιος παίκτης επιχείρησε σουτ από θέση… για τέρμα, και ο Αμουντζάκης απέκρουσε ενστικτωδώς και με… την βοήθεια της τύχης.
Βεβαίως, η εμφάνιση της ομάδας του Κιλκίς, κυρίως στην επανάληψη, δημιούργησε βάσιμες ελπίδες σημαντικής αγωνιστικής ανόδου.
Ωστόσο, εν όσω η αντίπαλη εστία φαντάζει… τρύπα βελόνας, ήτοι εν έσω παραμένει ο «βραχνάς» της δραματικής υστέρησης στον εκτελεστικό τομέα, πολύ δύσκολα να βρουν αυτές οι ελπίδες τον «δρόμο» του ουσιαστικού αντικρύσματος που οδηγεί και στην βαθμολογική ανάκαμψη.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Σερταρίδης, Τριανταφυλλίδης, Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Αμανατίδης, Ηλιόπουλος (79’ Καρατζιάς), Λογγινίδης, Αϊβαζίδης (65’ Σαβελίδης), Παντελιάδης, Μπελίτσας (90’ Μάναλης).
•Η επόμενης αγωνιστική ημέρα:
Κυριακή 26.1.14, 15.00, ΠΑΟ Κοσμίου – Κιλκισιακός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα