Γενικά

Κέρδισε τις εντυπώσεις το περίπτερο ηλεκτρονικού παιχνιδιού και τεχνολογίας

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ

Ρεπορτάζ Σωτήρη Κασιμάτη

 

 

 

 

 

 

 

E-GAMING

Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως «ναός» του ηλεκτρονικού παιχνιδιού και της καινοτομίας.
Ο λόγος γιά το περίπτερο ηλεκτρονικού παιχνιδιού και τεχνολογίας με την επωνυμία Ε-Gaming που λειτούργησε στον εκθεσιακό χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 80ης διοργάνωσής της.
Οι επισκέπτες του Ε-Gaming από την πρώτη έως την τελευταία μέρα είχαν πρόσβαση σε δραστηριότητες, πολλές από τις οποίες ήταν και διαδραστικές.

Στο περίπτερο λειτουργούσε πληθώρα παιχνιδιών. Μεγάλη απήχηση είχαν τα «fighting games» για τα οποία υπήρχαν αρκετές κονσόλες τελευταίας τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση ακόμη και των πιο απαιτητικών. Ακολούθησαν παιχνίδια σκοποβολής (shooting games), παιχνίδια περιπέτειας , αθλητικά όπως FIFA, PES, NBA 2K και παιχνίδια στρατηγικής.

E-GAMING

Για τους πιο παραδοσιακούς υπήρχαν επιτραπέζια παιχνίδια, με τα οποία μπορούσε καθένας να παίξει ελεύθερα. Πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις παιχνιδιών και ταινιών. Έλαβαν χώρα πολλοί αγώνες για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, κατά την διάρκεια των οποίων συγκεντρώθηκε ο περισσότερος κόσμος.

Τις τελευταίες δύο ημέρες του Ε-Gaming και ιδιαίτερα την Κυριακή η σκηνή ανήκε ολοκληρωτικά στο πολύ γνωστό σε όλους παιχνίδι «League of Legends» και η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική. Διεξήχθη ο μεγάλος τελικός μεταξύ των δύο ομάδων των πέντε παικτών, ο οποίος «καθήλωσε» τους θεατές. Το πρόγραμμα συνεχίσθηκε μέχρις αργά και τελείωσε με πάρτυ μεταμφιέσεων χαρακτήρων από διάφορα παιχνίδια.

E-GAMING

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το δρώμενο χαρακτηρίστηκε επάξια ευρωπαϊκών προδιαγραφών και απετέλεσε αν όχι την πρώτη, μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις στον τομέα του «gaming» στα Βαλκάνια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα