Κοινωνία

Κατάθεση στεφάνου γιά την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων

Με στεφάνι, το οποίο κατατέθηκε από την ταμία της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς, Ζωή Φωτιάδου, τίμησαν “Οι Αργοναύτες” τους νεκρούς της Μικρασιατικής Καταστροφής την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η αντιπεριφέρεια Π.Ε. Κιλκίς.
Η εκδήλωση για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος ακολούθησε της επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς και περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από διοικητικούς και πολιτιστικούς φορείς του τόπου στο Μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο δημοτικό πάρκο Κιλκίς.
Σκοπός της εκδήλωσης μνήμης της αντιπεριφέρειας Π.Ε. Κιλκίς ήταν να τονίσει ιδιαίτερα και να υπενθυμίσει στους συμπολίτες μας τα θλιβερά γεγονότα της δραματικής περιόδου του ξεριζωμού, της γενοκτονίας και των διωγμών των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, τα οποία κορυφώθηκαν με την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922.
Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και με την Ημέρα Μνήμης στις 14 Σεπτεμβρίου, η Ένωση Ποντίων Ν.Κιλκίς “Οι Αργοναύτες” επιτέλεσαν το ελάχιστο χρέος τους προς τους νεκρούς της ιστορικής κηλίδας της Μικρασιατικής Καταστροφής που επιτελέστηκε στο πλαίσιο της γενικευμένης Ελληνικής Γενοκτονίας από το κράτος των Νεοτούρκων την περίοδο 1913-1923.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα