Πολιτική

«Καμμία ολιγωρία από κανένα γιά τα έργα στην Γουμένισσα»

Παρά την δυσμενή συγκυρία και τα εξ αυτής προβλήματα τα έργα υποδομής στην δημοτική ενότητα και όλη την περιοχή του πρώην δήμου Γουμένισσας είτε προχωρούν έστω και με δυσκολίες, είτε προγραμματίζονται ενώ δεν υπήρξε καμμία ολιγωρία ούτε από πλευράς αξιωματούχων δημοτικής ενότητας ούτε από πλευράς δημοτικής αρχής Παιονίας.
Αυτά υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωάννης Αλίρης σε έγγραφη δήλωσή του προς απάντησιν στην πρόσφατη «ανοικτή» επιστολή 31 κατοίκων της περιοχής.
Ειδικότερα, στην δήλωσή του ο κ. Αλίρης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε διευθυντά
Στην διάρκεια της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας κατέθεσε στον δήμο πεντατές αναπτυξιακό πρόγραμμα, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα αιτήματα των κατοίκων που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή καθώς και πολλά άλλα έργα που αφορούν στην πόλης μας.
Αυτά τα σημαντικά έργα, που επί σειρά ετών διεκδικεί η πόλη μας τα υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να τα υποστηρίζουμε.
Ένα από αυτά ο βιολογικός καθαρισμός, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη, του επιδόθηκε υπόμνημα με τα έργα που μπορεί η περιφέρεια να εντάξει στον σχεδιασμό της.
Τον Απρίλιο του 2015 κατατέθηκε στην νέα δημοτική αρχή πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα που καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της δημοτικής ενότητας Γουμένισσας.
Η υλοποίησή πολλών από αυτών , που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάκαμψη της οικονομίας , εφόσον γίνει και τότε η πορεία της Δημοτικής Ενότητας θα είναι καλύτερη.
Η δημοτική αρχή υιοθετεί την αναγκαιότητα πραγματοποίησης έργων στην δημοτική ενότητα Γουμένισσας. Ο δήμαρχος, Χρήστος Γκουντενούδης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι και οι υπηρεσίες του δήμου συνεργάζονται στενά με τους θεσμικούς του πρώην δήμου μας προκειμένου να γίνουν πολλά από τα προτεινόμενα έργα.
Η αγροτική οδοποιία ήδη δρομολογήθηκε και γίνεται κάτω από αντίξοες αντικειμενικές δυσκολίες (έλλειψη των απαιτούμενων μηχανημάτων, οικονομική στενότητα, πολλές βροχοπτώσεις έως πρόσφατα).
Όσο αφορά στα φρεάτια, έχει δημοπρατηθεί το έργο κατασκευής τους και εντός των επόμενων ημερών περιμένουμε την εγκατάσταση του εργολάβου.
Σχετικώς με την πράξη εφαρμογής στην περιοχή της πυροσβεστικής υπηρεσίας –γυμνασίου έγιναν ασφαλτοστρώσεις σε ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο δημοπρατήθηκε και αναμένουμε εγκατάσταση του εργολάβου.
Ο δρόμος για τα νέα κοιμητήρια ανήκει στην δικαιοδοσία της περιφέρειας. Παρ’ όλο αυτό κάνουμε κατά καιρούς μικρές παρεμβάσεις ώστε η κατάστασή του να είναι ανεκτή και παράλληλα η τεχνική υπηρεσία του δήμου με οδηγίες του δημάρχου αναζητά τρόπους να κάνει ουσιαστικότερη παρέμβαση και πολύ σύντομα θα έχουμε θετική εξέλιξη.
Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι κανείς δεν έχει ολιγωρήσει ούτε οι θεσμικοί της Δημοτικής Ενότητας ούτε η τωρινή δημοτική αρχή.
Βεβαίως όλα αυτά τα δεδομένα δεν είναι τα μυστικά αρχεία του κράτους. Πρόσβαση και ενημέρωση μπορεί να έχει ο κάθε …ενδιαφερόμενος πολίτης και ομάδες που συνυπέγραψαν το κείμενο».

Περισσότερα

Στην Κύπρο ο Γ.Γεωργαντάς ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις της μαύρης επετείου εισβολής του Αττίλα

Στην Κύπρο, όπου εκπροσωπεί τη Βουλή ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Κιλκίς […]

Δείτε ακόμα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]