Κοινωνία

Το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Κιλκίς «Η πόλις» πλειοδότησε γιά άλλη μία φορά σε κοινωνική ευαισθησία

Ένας άγγελος, η μικρή Ασπασία Μπόγρη από το Άργος, ζη το προσωπικό δράμα της και χρειάζεται τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας για να γειάνουν τα «σπασμένα της φτερά», καθώς δίνει τον αγώνα της σε κέντρο αποκατάστασης.

Το σχολείο της, το 1ο δημοτικό καποδιστριακό σχολείο Άργους, διοργάνωσε με τη συνεργασία και των άλλων δημοτικών της πόλης καθώς και τοπικών φορέων (δήμου, εφορείας αρχαιοτήτων, συλλόγου “Αλληλεγγύη” ) συναυλία τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τις ανάγκες ίασης του κοριτσιού. Και σε αυτή τη θεάρεστη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον υποβλητικό χώρο του αρχαίου θεάτρου της πόλης, «έλαμψε» και το Κιλκίς.
Το μουσικό σύνολο “Η πόλις” που πέρα από την προσφορά του στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας, διακρίνεται και για την ευαισθησία του σε έργα κοινωνικής ευποιίας, ανταποκρίθηκε ή μάλλον προσφέρθηκε αφιλοκερδώς στη διάθεση των τοπικών φορέων του Άργους για μια συναυλία το βράδυ του Σαββάτου 4.6.16, τα έσοδα της οποίας ανήλθαν σε 3.844 ευρώ και κατατέθηκαν στο λογαριασμό του «μικρού άγγελου».

Ήταν μια βραδιά μαγική και ίσως η πληρέστερη μουσική παράσταση του συγκροτήματος του Κιλκίς.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής: «…Θέλετε ο σκοπός, θέλετε ο υποβλητικός χώρος με το λαξευμένο στην πέτρα θέατρο στον υπερκείμενο του Άργους λόφο, θέλετε ο σπαρακτικός χαιρετισμός από τηλεφώνου της μάνας του κοριτσιού που ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης με την ευχή να μπορέσει κάποτε να τους ευχαριστήσει και η ίδια η Ασπασία…ποιος ξέρει και ποια σημασία έχει.

Όλοι, από τον ιθύνοντα νου του μουσικού συνόλου «Η πόλις» Νίκο Σπυρλιάδη, τους μουσικούς και τους τραγουδιστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μάγεψαν τις εκατοντάδες των Αργείων που έσπευσαν , απόλαυσαν τη βραδιά και τους καταχειροκρότησαν στο τέλος της δίωρης συναυλίας.

Ευχαριστήριο
Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού καποδιστριακού σχολείου Άργους με την στήριξη των δημοτικών σχολείων του δήμου Άργους – Μυκηνών και σε συνεργασία με τον δήμο Άργους – Μυκηνών και την εφορεία αρχαιοτήτων Αργολίδος εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν με την ενίσχυσή τους στην Ασπασία Μπόγρη, σε αυτούς τους οικονομικά δύσκολους καιρούς. Το χρηματικό ποσό που κατατέθηκε στο λογαριασμό της Ασπασίας είναι 3844 ευρώ
(φωτογραφίες eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr

Περισσότερα
Δείτε ακόμα