Ειδήσεις Video

Καλλισθένη Πάκα πρόεδρε της ΔΕΕΠ Μηνά Παπαδόπουλε – Παραιτήσου – Παραποιείς την πραγματικότητα για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο νομό Κιλκίς

Την παραίτηση του προέδρου ΔΕΕΠ  της Νέας Δημοκρατίας  νομού Κιλκίς Μηνά Παπαδόπουλου από την θέση του ζητά η πολιτεύτρια του κόμματος και υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εθνικές εκλογές Καλλισθένη Πάκα με σχετική της δήλωση σήμερα στον “Μαχητή” και σε άλλα τοπικά μέσα.

Εκτιμώντας ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ίδιου και του κομματικού οργάνου της ΔΕΕΠ ως προσέγγιση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και την σύνδεση τους με το όνομα της “δεν απηχούν την πραγματικότητα και ότι την θίγουν ως προσωπικότητα και μέλος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας”.

Μάλιστα του ζητά να ανακαλέσει τα επίμαχα σημεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο “αν αυτό δεν συμβεί και εάν συνεχισθούν πρακτικές εις βάρος της από μέρους του, όπως επικαλείται, να κινηθεί εναντίον του και όσων ακολουθούν την πρακτική του νομικά”.

Αναλυτικότερα τα όσα δήλωσε η κ. Πάκα:

“Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στην Αθήνα, για μια σειρά ουσιαστικών επαφών μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Επισκέφθηκα το Μέγαρο Μαξίμου, συνομίλησα με κορυφαία στελέχη στον κομματικό μηχανισμό και με εκλεγμένους  Ευρωβουλευτές.

Μετέφερα την ανάλυσή μου και τις απόψεις μου τεκμηριωμένες , όπως έχω μάθει πολύ καλά από τη δικηγορία, για το αποτέλεσμα στο νομό.

Είμαι παρούσα και δεν απέχω.

Θεωρώ ότι μέσα σε ένα κόμμα, όπως και στην οικογένεια, βασικές αρχές είναι πρώτα η αυτοκριτική και η ειλικρίνεια. Θεμελιώδης επίσης η αρχή  τα «εν οίκω μη εν δήμω». Όταν όμως κάποιοι άνθρωποι επιχειρούν  να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μο , τότε εκ των πραγμάτων η στάση τους αυτή με ξεπερνά  και δεν μπορώ να την αφήσω αναπάντητη.

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών Πανελλαδικά, για την παράταξη την οποία υπηρετώ τη Νέα Δημοκρατία, τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός με τον πλέον σαφή τρόπο.

Για το αποτέλεσμα όμως των ευρωεκλογών στο νομό Κιλκίς το οποίο σαφέστατα θα μπορούσε να είναι πιο υψηλό,  επιβάλλεται να εκφράσω τη θέση μου.  και να διαφωνήσω κάθετα με δύο σχεδόν πανομοιότυπες – ταυτόσημες και άκρως διχαστικές ανακοινώσεις στις οποίες προέβη  αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος, μάλιστα την επομένη των εκλογών, και πριν ακόμη προλάβει να ακούσει την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην συνέντευξή του στον alpha και πριν ακόμη αναλύσει τα στοιχεία, λες και την είχε έτοιμη από καιρό .

Τόση πια βιασύνη!!!  Εν συνέχεια η ίδια η ΔΕΕΠ του Κιλκίς.

Το αποτέλεσμα στο Κιλκίς ένα νομό παραδοσιακά προσκείμενο στη Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να ήταν σαφώς καλύτερο όπως και η αποτίμηση αυτού πολύ πιο ειλικρινής, αντικειμενική, σαφής και παραγωγική, αν είχε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ και τα μέλη της, την ευθιξία  και τη γενναιότητα να καλούν  κατά τις συνεστιάσεις αυτής τους πολιτευτές του νομού.

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος κατά την προσφιλή του τακτική ο Μηνάς Παπαδόπουλος, μη κάνοντας την παραμικρή αυτοκριτική, αποδίδει τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνο σε όλους τους άλλους εκτός από τον ίδιο, τα μέλη της ΔΕΕΠ, τους ανθρώπους που ο ίδιος διαχρονικά στηρίζει και αυτούς που κατά δήλωσή του  στηρίζουν οικονομικά τις όποιες αποφάσεις τους.

Κλείνοντας ερμητικά τα μάτια και τα αυτιά του σε όποιον άλλον / άλλη δεν τυγχάνει της αρεσκείας του.

Κανείς δεν είναι περισσότερο νεοδημοκράτης από κάποιον άλλον, όπως πολλοί έμαθαν να ευαγγελίζονται.

Στο νομό Κιλκίς η Νέα Δημοκρατία για χρόνια ολόκληρα είχε από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικώς και εκλέγονταν 2 βουλευτές. Όμως επί θητειών του Μηνά Παπαδόπουλου τόσο  το 2019  όπως και στις εκλογές του Ιουνίου του 2023, που η ΝΔ σάρωνε στην Επικράτεια, δεν κατάφερε να επανεκλέξει την πολυπόθητη δεύτερη έδρα.

Το μήνυμα είναι σαφές. Ο κόσμος στο νομό Κιλκίς ανήκει στον δεξιό χώρο και δεν έφυγε από αυτόν. Δεν άλλαξε χώρο. Διαμαρτυρήθηκε όμως στις Ευρωεκλογές  μη ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία σε μεγαλύτερο ποσοστό, προσφεύγοντας σε πιο δεξιά κόμματα και ενισχύοντας αυτά , ίσως γιατί θέλησε να καταδείξει μεταξύ των άλλων, και τη δυσαρέσκειά   του στη συγκεκριμένη ΔΕΕΠ.

Οφείλω όμως να ευχαριστήσω δημόσια τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ που στις δηλώσεις του κάνει σαφή αναφορά ότι ΟΥΔΕΜΙΑ οικονομική συναλλαγή υπήρξε μεταξύ εμού και της ΔΕΕΠ.

Αυτός είναι ίσως ο λόγος που στοχοποιούμαι. Οι πολίτες όχι μόνο του Κιλκίς αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο γνωρίζουν  άριστα την ακεραιότητα και την συνέπεια  που διαχρονικά με διακρίνουν σε όλες μου τις συναλλαγές.

Φίλες Κιλκισιώτισσες και Φίλοι  Κιλκισιώτες.

Επαναλαμβάνω με τιμή και υπερηφάνεια. Είμαι Νέα Δημοκρατία… και δεν ζω από τη Νέα Δημοκρατία.

Και συμπληρώνω, έχω δώσει πολλά στη Νέα Δημοκρατία, στηρίζω το κόμμα χρόνια τώρα, στέκομαι στην παράταξη και στους ανθρώπους της και συνέβαλλα ποικιλοτρόπως και σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα με τρόπο αδιάσειστο που οι απλοί ψηφοφόροι μπορούν να το διαβεβαιώσουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του νομού.

Και εσείς, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ο έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος με τα δελτία τύπου που σας έστελνα για τη σπουδαιότητα των ευρωεκλογών και για την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας της παράταξης που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαική Ενωση, και αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είμαι και η μοναδική από όσους συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές του 2023 με κείμενα προς δημοσίευση  τέτοιου περιεχομένου.

Και φυσικά οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, που περιόδευα μαζί τους.

Ζητώ από τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ και τα μέλη αυτής, να ανακαλέσουν τις παραπάνω ανακοινώσεις κατά το μέρος που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψή μου και να μην προβούν σε άλλες με προσβλητικό περιεχόμενο προς το πρόσωπό μου, ΑΛΛΩΣ ΔΗΛΩΝΩ  ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

Την οδό της δικαιοσύνης πιστέψτε με, την γνωρίζω λόγω επαγγέλματος πολύ καλά.

Αν επιχειρηθεί  εκ νέου οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή προσβολή μου, κατέχω αδιάσειστα στοιχεία και τότε δεν θα απαντήσω δημόσια όπως τώρα.

Θα απευθυνθώ στην Δικαιοσύνη και βεβαιώνω από τώρα τον Μηνά Παπαδόπουλο και όποιον άλλον τον ακολουθήσει, πως ΕΓΩ δεν πρόκειται να συναινέσω σε κανέναν συμβιβασμό και δεν θα δεχθώ κανένα μεσάζοντα.

Ας κάνει λοιπόν ο καθένας από εμάς με γενναιότητα την αυτοκριτική του, μακριά από δημόσιες διχαστικές δηλώσεις, εξάλλου τα αποτελέσματα ανα εκλογικό τμήμα είναι ο καθρέφτης του καθενός από εμάς στις ευρωεκλογές.

Μετά από τις ως άνω δηλώσεις του Μηνά Παπαδόπουλου και της ΔΕΕΠ Κιλκίς  οι οποίες σίγουρα  δίχασαν τον κόσμο της παράταξης μας, θα ήταν εύλογη και αναμενόμενη η παραίτηση του Μηνά Παπαδόπουλου από τη θέση του προέδρου της ΔΕΕΠ, καθώς και κάθε άλλου που ασπάζεται τις θέσεις του από όποιο αξίωμα κατέχει.

Σας γνωρίζω δε, πως συντάσσομαι απόλυτα με τις αρχές της μεγάλης μας φιλελεύθερης παράταξης, τη φιλοσοφία του πρωθυπουργού μας του Κυριάκου Μητσοτάκη που αποφεύγει συνειδητά κάθε έννοια εσωκομματικού διχασμού, επιδιώκοντας  τη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση της παράταξής μας αγωνιζόμενος καθημερινά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Είμαι παρούσα για την επόμενη μέρα της Νέας Δημοκρατίας στο Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]