Οικονομία

Τα ισχύοντα με την λειτουργία μικρών αγορών και καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες

Με αφορμή ερωτήματα μελών του, σχετικά με την λειτουργία των μικρών αγορών (μίνι μάρκετ) και άλλων καταστημάτων κατά τις Κυριακές και αργίες, το εμπορικό και βιομηχανικό επιμελητήριο (ΕΒΕ) Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται, ότι,σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν. 1892/1990(ΦΕΚ 101/Α΄/1990) “ …Κατ’ εξαίρεσιν επιτρέπεται τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας λειτουργία των πρατηρίων υγρών καυσίμων, εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, μπαρ, καφενείων γαλακτοπωλείων, κυλικείων και συναφών καταστημάτων, ανθοπωλείων, περιπτέρων και εξομοιουμένων καταστημάτων, φωτογραφείων, στιλβωτηρίων, αμιγών καταστημάτων λιανικής πώλησης ξηρών καρπών.”

Τα υπόλοιπα καταστήματα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά, πλην αυτών που διαθέτουν ΚΑΔ δραστηριοποίησης συναφών με τις ανωτέρω κατηγορίες και να περιορίζονται στην πώληση μόνο των επιτρεπόμενων ειδών.

Το ισχύον πλαίσιο και ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροποποιείται σε κάθε περίπτωση, μόνον έπειτα από έκτακτη υπουργική απόφαση, και σε περιπτώσεις όπου απαιτείται (π.χ. μέτρα κατά του νέου κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση εφιστάται η προσοχή όλων στην τήρηση του πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων και της διάθεσης προϊόντων, καθ’ όσον τα πρόστιμα είναι ιδιαιτέρως υψηλά.

Γιά περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ΠΕ Κιλκίς, τμήμα εμπορίου, τηλ.2341353300».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]