Πολιτική

Εγκαίνια γραφείων στο Πολύκαστρο της Χρυσής Αυγής με υποψηφιότητα για την αντιπεριφερεία

paionia2Από την Χρυσή Αυγή ανακοινώθηκε, ότι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς του κόμματος στις περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαϊου θα είναι ο υπεύθυνος λειτουργίας του κομματικού πυρήνα στον νομό Χρήστος Χατζησάββας.
Εν τω μεταξύ το κόμμα εγκαινίασε τα γραφεία του στο Πολύκαστρο.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17.1.14, παρουσία του βουλευτού και υπευθύνου Τύπου και επικοινωνίας του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη παρουσία εκατόν πενήντα οπαδούς της Χρυσής Αυγής.

polykastr«Μύδροι» ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας εναντίον της Χρυσής Αυγής
Σφοδρή επίθεση εναντίον της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της πρώτης στο Πολύκαστρο.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε τα εγκαίνια των γραφείων της στο Πολύκαστρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κληρικοί της περιοχής με προτροπή του μητροπολίτη αρνήθηκαν να τελέσουν τον αγιασμό.
Η Χρυσή Αυγή με κεντρικό ομιλητή το βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, στράφηκε «εναντίον όλων», όπως έγραφε και το «πανώ» που κοσμούσε τον χώρο.
Αυτό, που επεδίωξε να κάνει για άλλη μία φορά με την γνωστή τακτική της προπαγάνδας, την οποία ακολουθεί πιστά, ήταν να τονίσει, ότι τάσσεται εναντίον της πολιτικής, των πολιτικών, “εναντίον όλων”.
Μόνο που δεν τολμά να μιλήσει για όσα έχει ψηφίσει μέσα στο Κοινοβούλιο, Νόμους, που αποδεικνύουν ότι το βολικό και άκρως καιροσκοπικό «Εναντίον όλων», είναι στην πραγματικότητα εναντίον των εργαζομένων, εναντίον των πολλών.
Όταν η Χ.Α. ψήφισε χέρι-χέρι με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές των πλοίων, ζητώντας μάλιστα να τους δοθούν κι άλλα κίνητρα, δεν ήταν «εναντίον όλων» αλλά υπέρ του κεφαλαίου. Υπέρ όλων αυτών που πλούτιζαν και συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων, την ώρα που ασκείται ένας σκληρά ταξικός πόλεμος από πλευράς κυβερνήσεως.
Όταν η Χ.Α. κάλυπτε το ξεπούλημα της ΑΤΕ, τράπεζα που ήταν ιδιωτική αλλά στηριζόταν από λεφτά του Δημοσίου, δεν τασσόταν «εναντίον όλων» αλλά υπέρ της συγκυβερνήσεως. Τότε η Χ.Α. ψήφισε κατά στην πρόταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της ΑΤΕ, «βούτυρο» δηλαδή στο ψωμί της συγκυβέρνησης, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν 230 εκατ. ευρώ σε δάνεια. Κι αυτά είναι κάποια παραδείγματα των πολιτικών επιλογών της.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής ανέδειξε όσα ψήφιζε εντός Βουλής αυτή η νεοναζιστική οργάνωση, η οποία στον δημόσιο λόγο σιωπούσε εκκωφαντικώς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε την κρισιμότητα της κατάστασης και της αντιμετώπισης της φασιστικής απειλής, πολύ πριν υπάρξει Έλληνας νεκρός. Καλούσε την κυβέρνηση να λάβει θέση καιρό τώρα, τόσο καιρό που μαζεύτηκαν 32 υποθέσεις στο συρτάρι του κατ’ ευφημισμόν υπουργού προστασίας του πολίτη Δένδια, χωρίς να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Κλείνοντας οφείλει να τονιστεί ότι «οι μάσκες έπεσαν». Φτάνει πια ο άκρατος, εύκολος και βολικός λαϊκισμός, την ώρα που υπάρχουν άστεγοι, σπίτια χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, πλειστηριασμοί. Οι υπερασπιστές των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των αντεργατικών πολιτικών δεν μπορούν να κοροϊδέψουν ένα λαό που έχει δώσει αγώνες και αίμα ενάντια στους φασίστες.
Ο λαός οφείλει να μην ξεχάσει τους προγόνους του που ήταν μετανάστες αλλά και τους νέους που αποτελούν τους μετανάστες του σήμερα, οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν λόγω των πολιτικών που στηρίζουν Χ.Α.-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική, η συμμετοχή, η δικαιοσύνη, η δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας και σίγουρα όχι μιας νεοναζιστικής, φασιστικής και εγκληματικής οργάνωσης.
Να μην τους αφομοιώσουμε.
Να μην τους ενσωματώσουμε.
Χρέος μας να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]