Κοινωνία

Ημερίδα στο δήμο Παιονίας για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών, σηματοδοτώντας τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου για πάνω από έναν αιώνα.

Ο δήμος Παιονίας και η αντιδημαρχεία Πολιτικών Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με το σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν – Κ.Υ Γουμένισσας, την Κοινότητα Γουμένισσας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παιονίας, διοργανώνουν εκδήλωση για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022 στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας στις 6 το απόγευμα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και η παρουσίαση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν.

Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι:

  • Η Μαρίνα Ατσιόβα, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας δήμου Παιονίας με θέμα «Η έμφυλη διάσταση των ανισοτήτων».
  • Η Αθηνά Γαλάνη, μαιευτήρας-γυναικολόγος του Γ.Ν – Κ.Υ Γουμένισσας με θέμα «Πρόληψη του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας».
  • Η Στέλλα Γιαννακοπούλου, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων και νοσηλεύτρια της επιτροπής λοιμώξεων του Γ.Ν – Κ.Υ Γουμένισσας με θέμα «Εργαζόμενη γυναίκα και Πανδημία».
  • Η Μιχαέλα Κυριακίδου, επιχειρηματίας της τοπικής κοινωνίας με θέμα «Γυναίκα και Επιχειρηματικότητα».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]