Κοινωνία

Μετακινήθηκαν χωρίς αυτοκίνητο πολίτες σε δρόμους του Κιλκίς

Το αυτοκίνητο εξοστρακίστηκε από την κυριαρχική του θέση στις μεταφορές κατά
την ‘’Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο’’ και οι πολίτες του Κιλκίς, με την μακρινή πεζοπορία τους σε δρόμους και σε γειτονιές της πόλης, έστειλαν το μήνυμα ενός εναλλακτικού όσο και υγιούς τρόπου μετακίνησης.

Ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του δήμου Κιλκίς και του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών, κιλκισιώτες κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ειρήνης και εφοδιασμένοι με τα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα που τους διένειμε ο δήμος για την συμμετοχή τους στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, διένυσαν, με χαλαρό περίπατο, μια διαδρομή τεσσεράμισι χιλιομέτρων.

Ξεχωριστό τόνο στον οργανωμένο απογευματινό περίπατο έδωσε η παρουσία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ‘’ΒηματίΖΩ’’ και των μελών του.

Οι εκδηλώσεις του δήμου Κιλκίς για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα με ποδηλατάδα στο κέντρο της πόλης μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί κλήρωση είκοσι ποδηλάτων σε ισάριθμους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος στον ποδηλατικό περίπατο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη – ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στο Κιλκίς

Προβληματισμοί

Απόγευμα ενός Σαββάτου, προτελευταία αγωνιστική ημέρα κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της ανώτερης κατηγορίας ΕΠΣ Κιλκίς. Η ουραγός της κατάταξης αντιμετωπίζει […]