Γενικά

Ελαφρά τραυματισμένος ο μητροπολίτης κκ Δημήτριος από ιερά που έριξε βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου, δύο δικηγόρους και έναν αστυνομικό που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, που παλαιότερα ανήκε στο δυναμικό του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, εσχάτως δε σε αυτό της Μητρόπολης Βέροιας, είναι κατά ασφαλείς πληροφορίες ο δράστης της επίθεσης.

Ο ιερομόναχος είχε σε πρώτο βαθμό καθαιρεθεί και σήμερα το δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την καθαίρεσή του.

Το ΕΚΑΒ διακόμισε πέντε εξ αυτών (Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυινουπόλεως, Κασσανδρείας και Ζακύνθου) στο Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημερεύει, ωστόσο οι γιατροί αξιολόγησαν ότι έπρεπε να αντιμετωπισθούν από τη μονάδα εγκαυμάτων του ΚΑΤ.

Οι άλλοι δύο ιεράρχες πήγαν στο νοσοκομείο με ιδιωτικά μέσα.

Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Ο δράστης έχει συλληφθεί ενώ στο νοσοκομείο Λαϊκό μετέβη εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Πρόκειται για τους Μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημο, Άρτας Καλλίνικο, Δρυϊνουπόλεως Ανδρέα, Ζακύνθου Διονύσιο Δ’, Κηφισιάς Κύριλλο, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιο.

Σύμφωνα με της πρώτες πληροφορίες ο μητροπολίτης Πολυκάστρου, Αξιουπόλεως και Γουμενίσσης κκ Δημήτριος έχει τραυματιστεί ελαφρά στο χέρι και στο μάτι.

Ο δράστης, που είναι από τη Βέροια, είχε μαζί του δύο μπουκάλια με οξύ, το οποίο έριξε κατά των μητροπολιτών στα χέρια και στο πρόσωπο.

Ιερώνυμος: Αποφύγαμε τα χειρότερα
«Ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και εξέφρασε την ελπίδα ότι με τη φροντίδα των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού θα ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία.

Εξήγησε ότι ο δράστης δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του», είχε εφοδιαστεί με το καυστικό υγρό και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να έχουν υποστεί εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα.

«Είναι κάτι που μας προβληματίζει όλους μας. Χρειάζεται προσπάθεια για να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα