Γενικά

Η γαλανόλευκη κυματίζει και πάλι στα σύνορα της Δοϊράνης

Από την ακριτική Δοϊράνη στο βόρειο άκρο της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, στα σύνορα της Ελλάδας, η γαλανόλευκη κυματίζει περήφανα στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, την εθνική επέτειο την οποία τιμούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες σε όλη την οικουμένη.

Το σύμβολο υπό τη “σκέπη” του οποίου ο Ελληνισμός προχωρά στο μέλλον με δύναμη, μία σημαία 3,60 επί 2,40 μέτρα, εμβαδού 8,64 τ.μ. κυματίζει από σήμερα -με μέριμνα της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς – στο πρώην στρατιωτικό φυλάκιο της Δοϊράνης στα σύνορα, εκεί όπου βρίσκεται το ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που βρίσκεται υπό τη μέριμνα της μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου.

«Η γαλανόλευκη κυματίζει περήφανα, θυμίζοντας σε όλους τις ηρωικές προσπάθειες των προγόνων μας για την προάσπιση της ελευθερίας του έθνους και των ιδανικών της πατρίδας μας που έμειναν στην ιστορία της ανθρωπότητας» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Το “παρών” έδωσαν ο προϊστάμενος του τελωνείου Δοϊράνης Ευθύμιος Χριστοφορίδης, ο υποδιοικητής του τμήματος διαβατηριακού ελέγχου Σάββας Κεσίδης, ο υπάλληλος του τελωνείου Δοϊράνης Ηρακλής Χατζηαδαμίδης, ο εφημέριος του παρεκκλησίου, π. Χριστόδουλος ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, Νίκος Γρηγοριάδης και υπηρεσιακά στελέχη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά τέταρτη συνεχή χρονιά στην τελική φάση («φάιναλ έιτ») η χειροσφαιρική ομάδα εφήβων Αλέξανδρου Αξιούπολης

Νέο «κρίκο» στην μακρά «αλυσίδα» επιτυχιών και διακρίσεων του κιλκισιώτικου χειροσφαίρου πρόσθεσε η ομάδα εφήβων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, καταλαμβάνοντας την […]