Κοινωνία

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς έφερε τη «Σχεδία»

Στο πλαίσιο της «Διεθνούς Εβδομάδας Πωλητών Περιοδικών Δρόμου», η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς και το ελληνικό περιοδικό δρόμου «Σχεδία» υλοποίησαν τη δράση «Πωλητής για μία ώρα» την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Με «καπετάνιο» τον κύριο Γιώργο, τακτικό πωλητή της «Σχεδίας» στη Θεσσαλονίκη, και με την έμπρακτη συνεισφορά εθελοντών της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες» και της Μ.Κ.Ο. «Omnes», γίναμε «πωλητές για μια ώρα» βγαίνοντας στους δρόμους της πόλης.

Οι συμπολίτες μας αγκάλιασαν θερμά αυτήν την πρωτοβουλία και όλα τα τεύχη του περιοδικού πουλήθηκαν σε λιγότερο από μισή ώρα!

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους εθελοντές που με περίσσιο ζήλο φόρεσαν τα κόκκινα γιλέκα και έγιναν πωλητές δρόμου και ευελπιστούμε ότι και τον επόμενο Φεβρουάριο θα είμαστε στον δρόμο για να συμβάλουμε και εμείς στην άρση των προκαταλήψεων.

Η «Σχεδία» βοηθάει κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες ανθρώπων να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία, προσφέροντάς τους εργασία μέσα από την πώληση του περιοδικού.

Περισσότερα για τη «Σχεδία» μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο shedia.gr.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]