Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς: «Η Δεξιά δεν εγκατέλειψε την άποψη, ότι το κράτος είναι… «λάφυρο» γιά… τα «δικά» της παιδιά»

«Κεραυνούς» κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η θεματική επιτροπή υγείας Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», με αφορμή τις μετακινήσεις προσωπικού στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

« Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες στο νοσοκομείο Κιλκίς είναι άνευ προηγούμενου εδώ και πολλά χρόνια. Η διοίκηση του ΓΝ Κιλκίς, παράτυπα και παράνομα, προχώρησε σε «πογκρόμ» τιμωρητικών μετακινήσεων μεγάλου αριθμού διευθυντικών στελεχών, προϊσταμένων και τομεαρχών, με παράλληλη ευνοϊκή μεταχείριση του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ εντός του νοσοκομείου.

Η απαράδεκτη δε και αναξιοπρεπής συμπεριφορά του διοικητή του νοσοκομείου έναντι εργαζομένων, με απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, δείχνει την ποιότητα του «ανδρός».

Κατά γενική ομολογία των εργαζομένων, ποτέ στο παρελθόν, ακόμη και στις πιό ακραίες συμπεριφορές των διοικήσεων, δεν υπήρξαν τόσες παράτυπες και παράνομες μετακινήσεις, παραβιάζοντας κάθε είδους αρχές και αξίες που απορρέουν από την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων.

Το σωματείο εργαζομένων, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού και η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του νοσοκομείου, καταδίκασαν με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο του Κιλκίς.
Οι απειλές του διοικητή κ. Ανδρίτσου προς εργαζόμενους, ότι πρέπει να καταλάβουν ότι τώρα κυβέρνηση είναι η ΝΔ δείχνει, ότι η Δεξιά ποτέ δεν εγκατέλειψε την άποψη, ότι το κράτος είναι το «λάφυρο» γιά την εξυπηρέτηση των «δικών» της παιδιών.

Ζούμε τις πιό ακραίες μορφές νεοφιλελευθερισμού με την δημιουργία του κομματικού κράτους, αλλά και την δημιουργία κλίματος φόβου στους εργαζόμενους. Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί και η προ ολίγων ημερών αυθαίρετη και ανάλγητη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, παρά την παράταση που έδωσε η κυβέρνηση στις ατομικές συμβάσεις, να σταματήσει τις ατομικές συμβάσεις καθαριότητας και να αναθέσει το έργο σε εργολάβο, με πρόφαση την εξοικονόμηση πόρων. «Πετάει», έτσι, «στον δρόμο» δώδεκα εργαζόμενες/ους, για να κάνει το χατήρι κάποιου εργολάβου. Δεν μπορούν να κρύψουν τις συμπάθειές τους!

Το προσωπικό του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, όπου και αν ανήκει, οφείλει να αντιδράσει σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και να περιφρουρήσει με όποιον τρόπο μπορεί και με όποια μέσα διαθέτει την κανονικότητα και την νομιμότητα στους χώρους που εργάζεται. Τούτες τις ώρες και τις ημέρες της υγειονομικής κρίσης, το τελευταίο, που χρειαζόταν στο νοσοκομείο, ήταν αυτή η απαράδεκτη αναταραχή που δημιουργήθηκε. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Το ΓΝ Κιλκίς δεν προσφέρεται στον «βωμό» των κομματικών σκοπιμοτήτων. Άλλος είναι ο ρόλος του: Να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της κοινωνίας, με το κατάλληλο προσωπικό, στις κατάλληλες θέσεις, ικανό να προασπίσει την ποιότητα της εργασίας του μέσα σε ένα κλίμα ενότητας, συνεργατικότητας και αλληλεγγύης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία» θα σταθεί δίπλα στο προσωπικό του νοσοκομείου, έως ότου αποκατασταθεί η κανονικότητα και η νομιμότητα στην επιλογή των στελεχών του».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα