Κοινωνία

Η Γουμένισσα τίμησε την Παναγίας της


Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε εκκλησιαστική ιεροπρέπεια γιόρτασε η Γουμένισσα την προστάτιδα της και τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Γουμένισσας.

Πρόκειται για το μοναδικό προσωνύμιο της Παναγίας που εορτάζει στα τριήμερα του Δεκαπενταυγούστου.

Το γεγονός της εορτής της Παναγίας Γουμένισσας έρχεται ως επιβεβαίωση του λόγου ότι ο μήνας Αύγουστος αποτελεί μήνας της Παναγίας.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Το απόγευμα τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός στην οποία προεξήρχε ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν τα εγκώμια της Θεομήτορος λιτανεία και περιφορά του επιταφίου στην πόλη της Γουμένισσας συνοδεία πλήθος κόσμου που επισκέφθηκε την γραφική κωμόπολη της Παιονίας.

Στην ομιλία του, ο μητροπολίτης Γουμενίσσης κ. Δημήτριος μίλησε για την αγάπη της Παναγίας προς τους ανθρώπους. “Συνεορτάζουμε στη γη μαζί με τους ουρανούς την πιο δική μας, εκείνη που μοιράζεται τη ζωή της με τα παιδιά της. Είναι η Θεομήτωρ και ταυτόχρονα πανανθρωπομήτωρ. Είναι κοντά μας, μέσα μας, χωρίς να παραβιάζει την ελευθερία μας. Μας αγαπά τόσο που ούτε μπορούμε να υποθέσουμε”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ
Ο κ. Δημήτριος τόνισε τη διαφορετική διάσταση της αγάπης που τρέφει η Μητέρα του Κυρίου για τα πλάσματά Του, λέγοντας ότι “είμαστε παιδιά των γονιών μας αλλά η Παναγία είναι περισσότερο μητέρα μας ακόμη κι από την σαρκική μας μητέρα”.

Περισσότερα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ενημέρωση από τον […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]